Home » Blog » Zakelijk speechen » Voel je vrij en laat spreekangst los
voel je vrij en laat je spreekangst los

Voel je vrij en laat spreekangst los

Geschatte leestijd: 3 minuten

Voel je vrij en laat spreekangst los

Hoe vrijer je je voelt, hoe beter de kwaliteit van je presentatie is. Het is belangrijk om als spreker niet al te veel geremd te zijn. Als je je geremd voelt wordt je presentatie direct veel minder. Je boodschap komt minder goed over je komt ook minder overtuigend over.

Om betere presentaties te geven moet je je dus vrijer voelen. De vraag is nu: hoe kun je daarvoor zorgen? Dat is heel eenvoudig. Hierbij zijn 3 punten belangrijk.

Voel je vrij en laat je spreekangst los

Vergroot je zelfvertrouwen

Vergroot je zelfvertrouwen

Je zelfvertrouwen vergroten kun je op heel veel manieren doen. Ook in het dagelijks leven. Noteer bijvoorbeeld al je successen in een succesboek. Dat kan gewoon een schriftje zijn waarin je ieder succes noteert. En je zult ontdekken dat je veel meer succes hebt dan je ooit had gedacht.

Voel je vrij en laat je spreekangst los

Bereid je presentatie goed voor

Bereid je presentatie zo goed mogelijk voor

Besteed heel veel tijd aan je presentatie. Zorg dat je precies weet wat je wilt gaan vertellen en hoe je het wilt gaan vertellen.

Maak de presentatie leuk zodat je voorpret krijgt en daardoor stijgt je zelfvertrouwen. Je krijgt er dan zelfs zin in om de presentie te geven. En daardoor krijg je een betere uitstraling en je voelt je veel vrijer.

Voel je vrij en laat je spreekangst los

Oefenen

Oefenen

Oefen de presentatie. Als je de presentatie goed hebt voorbereid, dat ‘m dan oefenen, oefenen en nog een keer oefenen. Hierdoor maak je je de presentatie eigen.

Voel je vrij en laat je spreekangst los

Video

Hoe vrijer je je voelt, hoe beter je presentatie verloopt.

Als je met deze punten aan de slag gaat zul je merken dat je je tijdens de presentatie veel vrijer voelt. En doordat je je vrijer voelt gaat het allemaal veel gemakkelijker.

Als je goed wilt leren presenteren en daar graag meer over wilt lezen, begin dan bij onze handleiding voor betere presentaties. Je kunt deze handleiding vrijblijvend lezen.

En als je overweegt een presentatietraining te gaan volgen, dan kan ik je een presentatietraining aanbieden waarin je leert overtuigend te presenteren.

En je kunt ook overwegen om onze CD Winnend Presenteren aan te schaffen. Dan heb je altijd een presentatietraining bij de hand.

Wist je dat ik motivational speaker ben? Echt waar, ik spreek voor mijn beroep. Stel je voor dat ik altijd bang zou zijn, wat een naar leven zou ik dan hebben. Maar jij hoeft geen beroepsspreker te worden. Je hoeft alleen maar deze ene presentatie tot een goed einde te brengen.

Vind je het leuk met me te linken? Je kunt me hier vinden op LinkedIn.


Gepubliceerd op: 13-12-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 9-7-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.