Home » Blog » Zakelijk speechen » Presentatie met interactie
presentatie met interactie

Presentatie met interactie

Geschatte leestijd: 2 minuten

Presentatie met interactie

De presentatie valt of staat bij contact met je publiek. Laat ik het anders zeggen: een middelmatige en een goede presentatie onderscheiden zich door de interactie die tijdens een goede presentatie plaatsvindt.

Presentatie met interactie

Video

Meer video’s op ons YouTube kanaal

Presentatie met interactie

Publiek betrekken

Publiek betrekken is niet altijd makkelijk

Het is niet altijd even gemakkelijk om het publiek te betrekken. En dat heeft o.a. te maken met de grootte van de zaal. Als je een heel grote zaal hebt dan kun je niet iedereen een vraag stellen. Maar misschien kun je een aantal vragen stellen: Wat denk jij hiervan? Maar je kunt niet iedereen een vraag stellen, dus je kunt niet iedereen op die manier betrekken.

Grote zaal

Wat je wel kunt doen is een vraag stellen aan de hele zaal. Je kunt dan zeggen: Als je het ermee eens bent, vinger omhoog. En als je het er niet mee eens bent ga je staan. Hierdoor krijg je dus interactie: de zaal moet actie ondernemen.

Kleinere zaal

Bij een kleinere zaal, bij minder publiek, is het veel makkelijker om interactie te verkrijgen. Je kunt dan heel persoonlijk aan iemand een vraag stellen: wat vind jij ervan? En zo krijg je interactie met het publiek.

Presentatie met interactie

Probeer altijd interactie met het publiek te krijgen. Dit zorgt ervoor dat de mensen betrokken bij je presentatie zijn.

Als je regelmatig professioneel moet presenteren, dan kan ik je een presentatiecursus bieden. En we hebben ook een presentatiecursus op CD.

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.


Gepubliceerd op: 13-1-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 9-7-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.