Home » Blog » Zakelijk speechen » Levensverhalen in een presentatie
levensverhalen in je presentatie

Levensverhalen in een presentatie

Geschatte leestijd: 3 minuten

Levensverhalen in een presentatie

Een tijd geleden heb ik een aantal trainingen/presentaties gegeven over creatief solliciteren. Hier geloof ik zelf heilig in omdat ik een heleboel opdrachten heb gekregen door creatief te solliciteren.

Bij de trainingen die ik hierover gaf zaten ook een aantal mensen op leeftijd. Zij geloofde er niet in dat ze een baan of inkomsten als zelfstandige konden krijgen. Ze gaven argumenten als: “ik ben te oud”, “ze willen alleen maar jonge mensen” en “ik ben te duur”.

Inzichten van het publiek beïnvloeden met levensverhalen

Ik vertelde in deze presentatie een verhaal over Colonel Sanders die in de zestig jaar was en de fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) oprichtte. Het verhaal dat ik vertelde was niet alleen rozengeur en maneschijn. Ik vertelde dat hij er erg hard voor gewerkt heeft en dat hij veel tegenslagen moest overwinnen.

Nadat ik het verhaal verteld had realiseerde mijn publiek zich dat je ondanks een hogere leeftijd toch een nieuwe baan en inkomsten kunt krijgen.

Mijn toehoorders kregen een bewijs dat het wel degelijk mogelijk is om op oudere leeftijd een baan en inkomsten te krijgen. Mijn publiek op leeftijd fleurde op. Ze werden enthousiast, zagen kansen en realiseerden zich dat ze zelf ook een enorme invloed hadden op hun mogelijkheden om een baan en inkomsten te krijgen.

Zoek inspirerende verhalen

Jij als spreker kunt een grote invloed op je publiek en medewerkers hebben. Jij kunt je medewerkers motiveren, overtuigen en inspireren. Gebruik hiervoor andere mensen als voorbeeld. Vertel hun levensverhaal!

Op internet zijn veel mooie, inspirerende, motiverende en interessante verhalen te vinden over mensen die enorme dingen hebben bereikt ondanks beperkingen, een moeilijke start en enorme tegenslagen. Denk bijvoorbeeld eens aan Helen Keller. Heb je niet van haar gehoord? Google haar maar eens!

Als je dan toch op Internet bent, zoek eens een verhaal op Internet dat je voor je presentatie kunt gebruiken. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je verhaal betrekking heeft op het thema en het onderwerp van je presentatie. Het verhaal moet een bevestiging van je boodschap zijn!

Wil je hulp bij het leren presenteren of bij het voorbereiden van een inspirerende zakelijke presentatie? Ik help je graag. Ik kan je een training Overtuigend presenteren bieden. En ik heb onze CD Winnend Presenteren voor je. Je kunt dus snel aan de slag.

Ik ben een inspirerende spreker voor ondernemers en sportcoaches. Zou je het leuk vinden je netwerk op LinkedIn uit te breiden met een motivational speaker?


Gepubliceerd op: 5-5-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 12-7-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.