ijs breken voor een presentatie

IJs breken voor je presentatie

Geschatte leestijd: 3 minuten

IJs breken voor je presentatie

Als je start met de presentatie is de zaal rustig, afwachtend en kijkt de kat uit de boom. Dit is het geval bij merendeel van de presentaties. Als er een geweldig emotioneel onderwerp, zoals baanverlies besproken gaat worden zal het publiek waarschijnlijk rumoeriger en actiever zijn.

IJs breken voor je presentatie

Afwachtend publiek

Afwachtend publiek

We gaan nu uit van een situatie dat je een presentatie gaat geven over een heel gewoon onderwerp. Er staat geen emotioneel onderwerp als baanverlies centraal. Het publiek is kalm, passief en laat de presentatie op zich afkomen.

Jij begint met de presentatie en het publiek blijft bedaard en legt geen enkel contact. Het is nu een echte one man show. Er is geen contact met het publiek. Ze kijken je kant op en ze luisteren en daar blijf het bij!

Feedback ontvangen

Door deze passieve houding van het publiek zul je geen feedback ontvangen. Daarnaast zullen de luisteraars niet zo betrokken bij je verhaal zijn.

Er is een bepaalde afstand tussen jou en het publiek! De informatie die je geeft wordt nauwelijks door het publiek opgenomen. De sfeer is koel en afstandelijk en zowel jijzelf als het publiek hebben geen plezier.

IJs breken voor je presentatie

Video

IJs breken voor je presentatie

Breek het ijs vóór je presentatie

Breek het ijs vóór je presentatie

Herken je deze situatie? Of herken je dit van een situatie toen je in de zaal zat? Ik denk dat jij als spreker ook geen afwachtend publiek wilt. Waarschijnlijk wil jij als spreker publiek dat betrokken en enthousiast is. Als presentator wil je ook dat het publiek plezier heeft en er een goede sfeer hangt.

Neem het initiatief en breek het ijs! Er zijn een heleboel manieren om het ijs met het publiek te breken. Ik de video hierboven vertel ik over een eenvoudige manier om het ijs heel eenvoudig te breken en direct een goede en plezierige sfeer te creëren.


Gepubliceerd op: 19-10-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 2-1-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.