Hoe gebruik je powerpoint

Hoe gebruik je PowerPoint

Geschatte leestijd: 3 minuten

Hoe gebruik je PowerPoint

Het gaat erom hoe je PowerPoint gebruikt. Als je deze software goed gebruikt dan is er geen enkel probleem. Dan kun je een weergaloze, een super goede presentatie geven. Ik reik je nu een aantal mogelijkheden aan van wat je met PowerPoint kunt doen. En daarbij ook een tip.

Hoe gebruik je PowerPoint?

Video

Hoe gebruik je PowerPoint?

Eigen sheets ontwerpen

Eigen sheets ontwerpen

Het leuke is dat je je eigen sheets kunt ontwerpen. Je kunt je eigen kleuren gebruiken. Het liefst natuurlijk de kleuren in de huisstijl van je bedrijf.

Let erop dat je bij het ontwerpen van je sheets niet al te veel kleuren gebruikt. In principe 2 tot 3 kleuren. Je kunt natuurlijk wel meer kleuren kiezen, maar dan moet je daar bewust voor kiezen. Dan moet je er een doel mee hebben. Hier heb ik een voorbeeld van een PowerPoint voor je neergezet.

Je kunt er teksten op schrijven. Als je teksten gebruikt, gebruik dan een eenvoudig lettertype dat goed te lezen is en grote letters.

Zet op de PPt ook veel afbeeldingen. Liever een afbeelding dan een tekst. En als je een tekst op PowerPoint zet, zorg dan dat de tekst beperkt is, zeer beperkt is. Het liefst 1 steekwoord. Misschien 2 steekwoorden. Maar absoluut niet te veel tekst. Dat is niet goed.

Hoe gebruik je PowerPoint?


Ondersteuning

Als je dit wilt leren of er begeleiding bij wilt, dan kan dat natuurlijk. Neem dan contact met me op.

Overigens, presentatietrainingen zijn er te kust en te keur. Maar wist je dat ik je een individuele privé presentatietraining kan bieden? Met nazorg, zodat je er niet alleen voorstaan als je daadwerkelijk een presentatie gaat geven.

En je kunt ook onze CD Winnend Presenteren kopen. Want die kun je tevoorschijn halen op het moment dat je ‘m nodig hebt.

Presentatie met PowerPoint: met dank aan EsaRiutta voor de afbeelding van PowerPoint.


Gepubliceerd op: 10-5-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 2-1-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.