Home » Blog » Zakelijk speechen » Flip-over gebruiken
flipover gebruiken

Flip-over gebruiken

Geschatte leestijd: 3 minuten

Flip-over gebruiken

Sprekers maken tegenwoordig gebruik van presentatiesoftware als Prezi en PowerPoint. In combinatie met je verhaal ben je dan goed in staat om de boodschap over te brengen.

Maar soms moet je als spreker tijdens de presentatie nog bepaalde dingen verduidelijken.Op dergelijke momenten kun je goed gebruik maken van een flip-over. Op en flip-over kun je schrijven, tekeningetjes maken en symbolen plaatsen.

Flip-over alleen bij een klein publiek

Je kunt dit presentatiemiddel alleen gebruiken als je een presentatie geeft aan een klein publiek. Bij een groter publiek kunnen de mensen die verder weg zitten de tekst niet lezen en de tekeningen niet zien.

Check vooraf of je ook van achterin de zaal de teksten op de flip-over kunt lezen. Als dat niet het geval is, gebruik ‘m dan niet!

Overtuigend presenteren

Als je hulp nodig hebt, hebben we een training overtuigend presenteren voor je. En we hebben ook een budgetvariant: onze presentatiecursus op CD.

Ik ben een Nederlandse motiverende spreker en ben dus gewend om presentaties te geven. Als je een spreker zoekt en voor 1 september boekt voor een datum in 2022, dan heb ik een aanbieding voor je.

Ondernemen

Marleen van den Hof: energiek, duidelijk, inspirerend en motiverend

Donderdag 30 augustus had ik een ondernemersborrel in Arnhem, de spreker van die avond was Rob Wuijster. Als bondcoach van een hockeyteam verwachte ik onbewust een grote man, tot mijn verbazing was het juist een man die wat kleiner was van postuur, tot hij ging spreken. Hij sprak energiek, duidelijk, inspirerend, motiverend, had een overzichtelijke …

Marleen van den Hof: energiek, duidelijk, inspirerend en motiverend Lees meer »

Video: flip-over gebruiken

Hoe gebruik je een flip-over

Gebruik de goede stiften

Ook als je voor een klein publiek presenteert wil ik je adviseren om een stift te gebruiken met een punt die een grote doorsnede heeft.  Meestal is je tekst goed zichtbaar als je stiften gebruikt met een doorsnede van 1,5 tot 3 mm.

Er zijn stiften te koop met een doorsnede van 2 tot 7 mm. Zelf gebruik ik wel een stift met een doorsnede van 5 tot 15 mm. Hoe groter de punt is, hoe dikkere lijnen en he te beter je tekst voor het publiek te zien is.

Presentatietips

  • Ga niet met je rug naar het publiek staan!
  • Ga aan de zijkant staan. Buik zo veel mogelijk naar het publiek gericht.
  • Schrijf en teken weinig. Dus kort met flipover werken!
  • Als je meer tekst schrijft of tekent, tussendoor naar het publiek kijken.

Nadeel van een flip-over

Het gebruiken van een flip-over heeft een groot nadeel. En dat nadeel is dat je op het moment dat je op de flip-over schrijft of tekent geen contact met je publiek hebt.

Tijdens het presenteren is het juist belangrijk dat je oogcontact met de toehoorders hebt. Dat voortdurende oogcontact is belangrijk voor het resultaat van je presentatie.

Meer weten over zakelijke presentaties of over presenteren? Ik kan je een professionele presentatietraining aanbieden. En we hebben ook een budgetvariant: onze presentatiecursus op CD. En we hebben ook een handige checklist voor je voor als je een presentatie gaat geven.

Ik ben een motiverende spreker en geef inspirerende speeches in het Nederlands.

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.


Gepubliceerd op: 12-8-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 13-7-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.