Home » Blog » Zakelijk speechen » Fit zijn als spreker
fit zijn als spreker

Fit zijn als spreker

presentatietrainer kiezen
Presentatietrainer Rob Wuijster

Geschatte leestijd: 3 minuten

Fit zijn als spreker

Je bereidt je presentaties zorgvuldig voor en je oefent deze presentaties een groot aantal keer voor de werkelijke presentatie.

En waarschijnlijk lees je ook artikelen over presenteren. Ook zul je nadenken over hoe je volgende keer nog beter kunt presenteren. Wellicht volg je een presentatietraining, of dat heb je al gedaan of dat ga je dat nog doen. Kortom je steekt er tijd in om een betere presentator te worden en betere presentaties te geven.

Fit zijn als spreker

Naast presentatiekennis en -vaardigheden moet een spreker een bepaalde mentale instelling hebben. Het is gunstig als jij je als spreker redelijk vrij voelt tijdens het presenteren.

Maar er is nog een ander aspect. Als je als spreker in goede conditie bent zullen je presentaties beter worden. Het publiek zal je presentatie ervaren als een betere presentatie en je presentatie ook onthouden. In de video vertel ik waarom het gunstiger is als je als spreker fit bent.

Video: Fit zijn als spreker

Voldoende bewegen

Beweging

Daarom is het belangrijk dat je als spreker in het dagelijkse leven voldoende beweegt. Het gaat niet zozeer om intensief te bewegen, maar het gaat erom dat je beweegt.

Er zijn sprekers, maar ook mensen die op de televisie of in het openbaar optreden, die bewust aan hun uiterlijk werken. Ze doen aan fitness om er strak, jong en fit uit te zien. Het is geen “must” om een goed uiterlijk te hebben, maar het werkt wel mee om positief beoordeeld te worden.

De dag van je presentatie

Het is ook belangrijk dat je zorgt dat je op de dag dat je moet spreken fit bent. Plan de dag ervoor en de dag zelf niet helemaal vol met allerlei werkzaamheden.

Neem ook tijd voor jezelf. Zorg dat je vóór de presentatie uitgerust en fit bent. Bereid je goed voor op de presentatie die je gaat geven. Zorg voor een warming-up.

Ben je er nog niet overtuigd dat een spreker fit moet zijn? Kijk dan nog een keer naar de video hierboven. Hierin geef ik aan waarom het goed is dat jij als spreker fit bent.

Hulp nodig bij je presentatie? Ik kan je een training overtuigend presenteren aanbieden. Of ga naar de gids die we voor je op CD hebben gezet. En we hebben ook een checklist voor presentaties voor je die je kunt downloaden.

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding

Transformeert een groep mensen tot een team

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *