fit zijn als spreker

Fit zijn als spreker

Geschatte leestijd: 3 minuten

Fit zijn als spreker

Je bereidt je presentaties zorgvuldig voor en je oefent deze presentaties een groot aantal keer voor de werkelijke presentatie.

En waarschijnlijk lees je ook artikelen over presenteren. Ook zul je nadenken over hoe je volgende keer nog beter kunt presenteren. Wellicht volg je een presentatietraining, of dat heb je al gedaan of dat ga je dat nog doen. Kortom je steekt er tijd in om een betere presentator te worden en betere presentaties te geven.

Fit zijn als spreker

Is je conditie goed?

Conditie: hoe fit ben je?

Naast presentatiekennis en -vaardigheden moet een spreker een bepaalde mentale instelling hebben. Het is gunstig als jij je als spreker redelijk vrij voelt tijdens het presenteren.

Maar er is nog een ander aspect. Als je als spreker in goede conditie bent zullen je presentaties beter worden. Het publiek zal je presentatie ervaren als een betere presentatie en je presentatie ook onthouden. In de video vertel ik waarom het gunstiger is als je als spreker fit bent.

Fit zijn als spreker

Voldoende bewegen

Voldoende bewegen

Daarom is het belangrijk dat je als spreker in het dagelijkse leven voldoende beweegt. Het gaat niet zozeer om intensief te bewegen, maar het gaat erom dat je beweegt.

Er zijn sprekers, maar ook mensen die op de televisie of in het openbaar optreden, die bewust aan hun uiterlijk werken. Ze doen aan fitness om er strak, jong en fit uit te zien. Het is geen “must” om een goed uiterlijk te hebben, maar het werkt wel mee om positief beoordeeld te worden.

Fit zijn als spreker


De dag van je presentatie

De dag van je presentatie

Het is ook belangrijk dat je zorgt dat je op de dag dat je moet spreken fit bent. Plan de dag ervoor en de dag zelf niet helemaal vol met allerlei werkzaamheden.

Neem ook tijd voor jezelf. Zorg dat je vóór de presentatie uitgerust en fit bent. Bereid je goed voor op de presentatie die je gaat geven. Zorg voor een warming-up.

Ben je er nog niet overtuigd dat een spreker fit moet zijn? Kijk dan nog een keer naar de video hierboven. Hierin geef ik aan waarom het goed is dat jij als spreker fit bent.


Gepubliceerd op: 4-11-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 9-1-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.