Home » Winnaarsmentaliteit » Sport spreker uit het hockey

Sport spreker uit het hockey

sport spreker uit het hockey

Sport spreker uit het hockey

Ik ben voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey elftal en het nationale Zwitserse hockey team onder de 21 jaar. We hebben twee keer brons behaald op een Europacup zaalhockey. En voor een klein hockeyland als Zwitserland waren dat goede prestaties. Op dat moment waren er in Zwitserland slechts in totaal drieduizend hockeyers.

De onderstaande quote van Michael Jordan is op mijn verhaal van toepassing:

I’ve missed more than 9000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. 26 times, I’ve been t“rusted to take the game winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.”Michael Jordan

Oorspronkelijk kom ik uit het voetbal en heb ik zelf niet gehockeyd. Voordat ik bondscoach werd heb ik veel tegenslagen en mislukkingen gehad en heb ik vooral zeer veel moeten leren! 

Gastspreker sport

Voordat ik bondscoach werd, was ik drie keer coach bij een Europacup veldhockey  voor clubteams met het Zwitserse Grasshoppers en Olten. Ook ben ik met het Zwitserse Olten landskampioen van Zwitserland geworden. Daarnaast ben ik met een aantal hockeyteams in Nederland gepromoveerd.

Polen Zwitserland
Polen – Zwitserland

Teams in het bedrijfsleven

Ze noemen een spreker met mijn achtergrond weleens een sport speaker, maar ik spreek niet uitsluitend over hockey en sport. Mijn kracht en passie liggen bij teambuilding! Ik vind het zo fascinerend dat een team met minder kwaliteiten kan winnen van een team met meer kwaliteit en grotere financiële budgetten. De moraal is, elk team kan als het goed samenwerkt geweldige resultaten behalen. Niet alleen in de sport, maar vooral ook in het bedrijfsleven.

Teams in het bedrijfsleven waarbij de teamleden en de teams onderling goed samenwerken kunnen fantastische resultaten behalen! 

De teambuilding speeches zijn gericht op teams en leidinggevenden bij bedrijven. Tijdens de speeches voor teams vertel ik de teamleden hoe ze goed kunnen samenwerken waardoor ze de gezamenlijke doelstelling kunnen bereiken. En tijdens de speeches voor de leidinggevenden vertel ik hoe je een hecht team kunt creëren waarbij de teamleden optimaal met elkaar samenwerken.  

Je wilt een team waarbij de teamleden goed samenwerken, maar helaas gaat het niet altijd goed binnen een team! Is er wrijving, weinig respect en waardering tussen de verschillende afdelingen? Werken ze langs elkaar heen? 

Ik geef je een aantal voorbeelden.

Een teamlid doet niet wat hij moet doen

  • Een teamlid doet niet wat hij moet doen en het werk blijft liggen. Hier heeft een ander teamlid weer last van. Misschien moet dit teamlid dan het werk overnemen en komt hierdoor in de knoei met zijn eigen werkzaamheden. 
  • Of misschien kan hij niet verder met zijn eigen werk als hij de werkzaamheden niet overneemt, hij niet verder met zijn eigen werk. 
  • Het is belangrijk dat een teamlid aangesproken wordt als hij de verwachtingen niet nakomt. Maar soms gebeurt dit zelfs ook niet! 

Problemen niet oplossen

Er ligt een papiertje op de grond. Een teamlid ziet het en raapt het papiertje niet op. Hij loopt gewoon door net of zijn neus bloedt. 

Het is vijf voor vijf en er gebeurt iets onverwachts. Een teamlid zit echt in de stress. Hij heeft een grote uitdaging en kan best wel wat hulp gebruiken! De overige teamleden lopen de deur uit omdat hun werktijd er op zit. Geen enkel teamlid biedt zijn hulp aan. De teamleden laten hun mede-teamlid met de problemen achter.

Een teamlid ziet dat de vlag van het bedrijf in de knoop is. En hij mailt een ander teamlid met de mededeling dat de vlag niet goed hangt in plaats van naar buiten te lopen en zelf de vlag uit de knoop te halen en het zelf op te lossen! 

Natuurlijk zijn er omstandigheden waardoor een teamlid de vlag niet zelf goed hoeft te hangen. Denk aan teamleden met gezondheidsproblemen en fysieke beperkingen en teamleden die in een belangrijke bespreking zitten. Maar is dat in deze situatie ook zo?

Realiseren de teamleden zich niet dat ze heel erg belangrijk zijn en een grote invloed op het team en op het uiteindelijke resultaat hebben? 

Gastspreker sport uit het hockey

 Herken je één van de voorbeelden? Door een goede teambuilding speech kun je deze ongunstige zaken positief transformeren. De teambuilding speeches worden op maat gemaakt! 

Wil je je teams een positieve boost geven? En zijn er bepaalde dingen binnen het team die je graag anders zou willen zien? Neem dan gerust contact met me op. Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.