Home » Winnaarsmentaliteit » Presentatie voor LOOT leerlingen

Presentatie voor LOOT leerlingen

presentatie voor loot leerlingen

Presentatie voor LOOT leerlingen

Eindelijk was het zover: ik kon een presentatie voor LOOT leerlingen geven. Het project van in totaal 3 presentaties voor LOOT leerlingen van het Scala College in Alphen aan den Rijn is gestart. LOOT betekent Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport. Een LOOT school is een school voor kinderen met topsport talent. De leerlingen hebben een topsport status.

LOOT leerlingen: 2 groepen

I.v.m. corona  waren de leerlingen in twee groepen verdeeld.  Eerst gaf ik de live presentatie aan de leerlingen die op school waren. En daarna gaf ik dezelfde presentatie online aan de leerlingen die thuis zaten.

Bij de live  presentatie werd de scheidingswand tussen de twee lokalen weggehaald zodat de aanwezige leerlingen anderhalve meter van elkaar vandaan konden zitten.

Mindset van succesvolle sporters

Het thema was ‘’Mindset van succesvolle sporters’’. Tijdens de presentatie vertelde ik hoe groot de invloed je mindset (je mentaliteit) is op de resultaten die je als topsporter behaalt. De gedachten die je hebt hebben een enorme invloed  op je ontwikkeling en op het resultaat dat je als sporter behaalt. Daarom is het ook zo belangrijk om winnaarsgedachten te hebben. Denk als een winnaar en je presteert als een winnaar.

In het tweede gedeelte heb ik iets verteld over de werking van je hersenen.  Hierdoor begrepen de jeugdige topsporters ook beter waarom je bepaalde dingen moet doen en sommige dingen juist niet moet doen.

Het derde gedeelte van de presentatie heb ik verteld over technieken waarmee ze bij zichzelf winnaarsgedachten en een winnaarsmentaliteit kunnen ontwikkelen. Kortom, hoe ze dus succesvoller kunnen denken.

De jonge topsporters  herkenden de voorbeelden en vulden mijn voorbeelden ook aan met situaties die ze zelf in de praktijk ervaren hebben.

Jonge topsporters een zetje geven

Het was super fijn om deze presentaties aan deze jeugdige topsporters te geven. Ze waren super gemotiveerd, gedisciplineerd en betrokken. Deze jonge topsporters kun je vergelijken met sponzen.  Ze wilden alles weten en nemen alles op om maar beter te kunnen presenteren!

En stiekem hoop ik dat ik net dat kleine zetje heb gegeven waardoor deze jonge topsporters uiteindelijk hun doelstellingen en de top bereiken. In ieder geval  heb ik mijn kennis gedeeld waar ze hun voordeel mee kunnen doen.

Over twee weken is de volgende presentatie en dan gaan we ons verdiepen in allerlei andere waardevolle technieken!


Meer