Home » Winnaarsmentaliteit » Creëren van een winnaarsmentaliteit

Creëren van een winnaarsmentaliteit

creëren van een winnaarsmentaliteit

Creëren van een winnaarsmentaliteit

Symposium KNVB

De KNVB heeft een tijd terug een symposium georganiseerd over de redenen waarom het Nederlandse voetbal op dat moment niet zo goed presteerde. Eén van de twee oorzaken was dat het bij de Nederlandse voetballers ontbrak aan winnaarsmentaliteit.

Vakblad De Voetbaltrainer heeft me gevraagd hier een artikel over te schrijven en dit artikel kun je hier kopen.

Winnaarsmentaliteit in Vakblad De Voetbaltrainer

Vakblad De Voetbaltrainer besloot een special uit te geven met als onderwerp winnaarsmentaliteit. En benaderde o.a. mij om een artikel hierover te schrijven. Ik heb van dat artikel een e-book gemaakt.

In dit e-book vertel ik over een aantal manieren hoe je een winnaarsmentaliteit bij de spelers kunt creëren. Dit e-book is bestemd voor trainers/coaches die bij hun spelers een winnaarsmentaliteit willen creëren.

Winnaarsmentaliteit resultaat van denken

Het wel of niet hebben van een winnaarsmentaliteit is een resultaat van hoe denkt: mentaliteit dus. En doe je denkt kun je veranderen.

In dit artikel dat ik schreef voor Vakblad De Voetbaltrainer doe ik de principes uit de doeken waardoor je als coach de gedachten van je spelers kunt veranderen. Ofwel: hoe kun je als coach een winnaarsmentaliteit creëren bij je spelers?

Welke sporten?

Ik ben bondscoach geweest van het Zwitserse nationale heren hockeyteam. Misschien coach jij een dames handbalteam. Maar dat maakt niet uit. Ieder team heeft een winnaarsmentaliteit nodig en de principes om deze mentaliteit te creëren zijn in iedere teamsport hetzelfde.

Het maakt dus niet uit of je mannen of vrouwen coacht en het maakt ook niet uit om welke teamsport het gaat.

Naast dit artikel over winnaarsmentaliteit heb ik nog meer over dit onderwerp: een motiverende speech.