Bereik je doelen

Rob Wuijster

Bereik je doelen motivatiespeech

Ik werkte als voetbaltrainer in het amateurvoetbal. Toen kwam ik in contact met een hockeyvereniging waar ik ging trainen en coachen. Ik vond dat zo leuk dat ik besloot om in de toekomst bondscoach te worden van (het liefst) een land in Zuid Europa. Het heeft 7 jaar geduurd voordat dit lukte en ik bondscoach van Zwitserland was!

Bondscoach worden ging niet vanzelf en het ging niet gemakkelijk. Ik heb veel weerstanden moeten overwinnen want ik was een vreemde eend in de bijt. Ik wist niets van de techniek en tactiek. Daarnaast gaan mensen in het hockey anders met elkaar om en ze communiceren anders dan in het voetbal. Ik moest hieraan wennen en me hieraan aanpassen!

Mijn sportkleding en casual kleding week af van de kleding die door hockeyers werd gedragen. En ik wist niets van de spelregels en termen die gebruikt werden. Ik werd als een voetballer gezien die geen verstand van het hockey had. En dat klopte! Ondanks deze start ben ik in zeven jaar bondscoach geworden. Ik bereikte mijn doelstelling. Wat voor mij geldt, geldt ook voor jou.

Jij kunt je doelstellingen ook bereiken op het gebied waar je interesses en kwaliteiten liggen! Je kunt de top bereiken!

Voorwaarden om je doelen te bereiken

Ik ben er volledig van overtuigd dat je veel meer kunt bereiken dan je denkt.

  • Meer succes en een beter resultaat.
  • Je bent in staat om dat wat je wilt te realiseren of je doel in ieder geval heel dicht te benaderen.
  • Je kunt de carrière creëren die je wenst.

Om succes te kunnen bereiken moet je eerst een kans en credit krijgen. In het begin heb je namelijk nog niet zo veel kennis, ervaring en successen op dit gebied. Je hebt tijd nodig om je te ontwikkelen en je moet je dus nog bewijzen.

Maar wat zijn de condities om een kans, tijd en credit te krijgen? Wat zijn de voorwaarden om de tijd en de mogelijkheid te krijgen om met relatief weinig ervaring aan het werk te kunnen en ervaring op te kunnen doen? Dit wordt ook in de presentatie behandeld.

bereik je doelen
Veel voor gedaan en veel voor gelaten

Hoe heb ik mijn doelstellingen bereikt

Ik vertel je tijdens de presentatie welke dingen ik gedaan en gelaten heb om mijn doelstelling te bereiken. Daarnaast vertel ik ook verhalen over andere mensen die hun doelstellingen bereikt hebben.

Een onderwerp dat ik tijdens de presentatie bespreek is mindset. Om je doel te bereiken moeten je gedachten voedend zijn. Je gedachten bepalen immers je houding en optreden. Je houding en optreden zorgen voor een bepaald resultaat. Als je dus een ander resultaat wilt hebben zul je je gedachten moeten aanpassen. Tijdens de presentatie geef ik aan hoe je dat kunt doen.

Bereik je doelen

Motiverende speech over hoe je dit aanpakt!


Bereik je doelen

Om je doel te bereiken zul je moeten groeien. Je zult meer vakkennis en vaardigheden moeten krijgen. Daarnaast zul je ook meer kennis en vaardigheden moeten hebben over allerlei zaken die betrekking op je vak hebben. Tijdens de presentie geef ik aan op welke manieren je je kunt ontwikkelen.

In de presentatie sta ik ook uitvoerig stil bij de juiste instelling, gedrag en houding. Andere onderwerpen die ik bespreek zijn focus, continuïteit, communicatie en de strategie om aan de top te komen.

Ook belangrijke onderwerpen als relaties, initiatief en actie ondernemen, image en status, en incasserings- en doorzettingsvermogen komen aan de orde.

Inzicht en concrete handvatten

Deze presentatie geeft je inzicht hoe je je carrière doelen kunt behalen. Geen gedroom, geen vage termen, maar concrete acties en handelingen die je kunt ondernemen.

Wil je me boeken voor deze presentatie? Leuk!