Winnaarsmentaliteit creëren *speech*

Creëren van een winnaarsmentaliteit: als bondcoach en mentalcoach heb ik gewerkt met topsporters en topsporteams.

Topsporters hebben een aantal kenmerken: ze staan open voor andere manieren en bedenken een andere aanpak om betere resultaten te verkrijgen. Ze hebben een plan en geven het niet op als het nu niet lukt. Topsporters zijn gefocust en hebben een enorme winnaarsmentaliteit.

Winnaarsmentaliteit

Laten we heel eerlijk zijn, jij als leidinggevende, manager of directielid wilt toch dat de medewerkers een topsportmentaliteit hebben!

Valt het je op dat sommige sporters, sportteams, medewerkers en afdelingen er werkelijk honderd procent voor gaan terwijl anderen er absoluut niet voor gaan. Je krijgt zelfs het idee dat het ze niet uitmaakt of ze winnen, een order krijgen, een klant kunnen behouden, of effectiever en efficiënter kunnen werken. Je mist passie, inzet, de wil om te winnen en kracht!

Yes, we can!

Kunnen we de mentaliteit van de medewerkers veranderen? Yes we can! Kan jij de mentaliteit van de medewerkers veranderen? Yes you can.

Het gedrag van mensen wordt bepaald door de gedachten die ze hebben. Andere gedachten zorgen dus voor een ander gedrag. Als een medewerker anders over iets gaat denken, zal hij ook anders optreden en handelen. Hij zal een andere houding krijgen. Een andere houding, optreden, handelen en gedrag leidt tot een ander resultaat.

winnaarsmentaliteit

Mindset veranderen

Er zijn een groot aantal relatief eenvoudige methoden om de mindset van je medewerkers te veranderen.

Verantwoordelijkheid

Overtuig de medewerkers ervan dat of iets lukt of niet voor een groot deel afhankelijk is van dat wat je doet en niet doet.

Pech

Stel je nu eens voor dat een enorme order aan je neus voorbij gegaan is. Er zijn medewerkers die zeggen: “Jammer dit is pech!”. Door de schuld aan “pech” toe te schrijven geven ze de macht uit handen. Je zegt immers: “Het ligt niet aan ons, we kunnen er niets aan doen!”.  Hierdoor is de kans groot dat je de volgende weer een grote order mist want er is niets verbeterd.

Verantwoordelijkheid

Een andere mogelijkheid is: neem de volledige verantwoordelijk voor de gemiste order. Daarna kun je jezelf de volgende vraag stellen: hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we de volgende keer de order wel krijgen?

Hierdoor houd je de macht in eigen handen en bedenk je manieren om de volgende keer de order wel te krijgen. Het gevolg hiervan is dat je werkwijze en aanpak veranderen. Je manier van handelen en optreden is dan verbeterd. Hierdoor is de kans groter dat het deze keer wel lukt om de order te krijgen.

Zo zie je maar dat je manier van denken een enorme invloed heeft op het resultaat. Door je manier van denken te veranderen en te verbeteren veranderen je houding en optreden . En hierdoor krijg je weer een beter resultaat.

Gedrag beïnvloeden

Een aantal andere mogelijkheden om gedrag te beïnvloeden zijn:

veranderen van de hiërarchie van waarden

focussen op de essentiële zaken

en het gebruiken van overtuigende taal

Presentaties

Over het onderwerp: “Het creëren van een winnaarsmentaliteit” geef ik presentaties voor leidinggevenden, managers en directieleden. Tijdens de presentatie geef ik allerlei mogelijkheden en technieken aan waarmee je medewerkers kunt beïnvloeden.

De inhoud van de presentatie is interessant en relatief eenvoudig toepasbaar zijn. Daarnaast zijn de presentaties ook plezierig, luchtig en leuk om te volgen.

Deze presentatie verdient zichzelf weer terug.

 

Vakblad de Voetbaltrainer

De KNVB heeft gesignaleerd dat het bij de Nederlandse voetballers ontbreekt aan een winnaarsmentaliteit. Dit is nu een belangrijk speerpunt bij de opleiding van voetballers.

Dit was voor het vakblad “De voetbaltrainer” een reden om hier over een special samen te stellen. De redactie van “De voetbaltrainer” heeft o.a. mij benaderd om mijn ideeën en visie over het “Creëren van een winnaarsmentaliteit” te geven. Als je dit artikel wilt lezen kun je hier de pdf downloaden.

Spreker Rob Wuijster

Als je wilt dat ik deze presentatie bij jullie kom geven, dan is het goed als je weet dat je me rechtstreeks kunt inhuren.

Rob Wuijster

Zoek je een spreker?

Vind je mijn werkwijze transparant? Spreekt mijn verleden als bondscoach en mental coach je aan? Spreken de onderwerpen je aan? Heb je een goed gevoel over mij als spreker? Neem dan rechtstreeks contact met me op. Of neem contact op via Speakers Academy of Quality Bookings.

spreker rob wuijster

Winnaarsmentaliteit creëren *speech* was last modified: by

Andere speeches van Rob Wuijster

Winnaarsmentaliteit creëren *speech* was last modified: by