Home » Teambuilding » Wat is een teamdag
teamdag

Bijgewerkt op 18 september 2023

Wat is een team dag?

Wat is een team dag?

Een team dag is een leuke dag met je team waarin jullie allerlei teamactiviteiten gaan doen. De bedoeling is dat jullie elkaar op een andere manier leren kennen.

Vaak worden er tijdens een zo’n dag allerlei teambuilding spellen en activiteiten gedaan. Deze activiteiten zijn leuk, gezellig en plezierig, maar een team gaat ook hierdoor niet beter samenwerken op de werkvloer! Een leuke activiteit doen is niet genoeg om een team beter te laten samenwerken. Een leuke activiteit mag er best bij, maar dan moet je na of tijdens de activiteiten de diepte in gaan!

Betere samenwerking als resultaat van je teamdag

We hopen dat de teamleden na deze dag veel beter met elkaar gaan samenwerken. Maar helaas, dat gebeurt niet! En dat is toch vreselijk jammer! Een dag voor je team kost geld en het is dan zonde dat het dan als het om teambuilding gaat niets oplevert! En dat terwijl we het gevoel hebben dat we aan teambuilding doen. Maar er is een goed nieuws!

Het goede nieuws is dat je naast het bowlen, borrelen, eten en de teambuilding spellen ook tijd kunt besteden aan bewust de teamleden beter met elkaar te laten samenwerken. En dat is eambuilding!

Dit hoeft niet lang te duren. In één a twee uur kun je de teamleden technieken meegeven waardoor ze beter gaan samenwerken. En je kunt ze dan zelfs motiveren dat ze ook echt bewust werken om beter te gaan samenwerken. Ik hoor je nu denken …… Is dat dan wel leuk voor zo’n team dag?

Is teambuilding leuk?

Ja dat is absoluut leuk! Teambuilding trainingen en –workshops zijn super inspirerend, motiverend en leuk om te volgen! Ze geven je dag net dat extraatje waardoor een team beter gaat samenwerken en betere resultaten behaalt!

Ik denk dat het nog beter is om tijdens zo’n dag het accent te leggen op echte teambuilding. Dus bewust werken om beter te gaan samenwerken. En dat afsluiten met bowlen en eten. Nogmaals, teambuilding trainingen en workshops zijn super inspirerend en het is enorm fijn om er aan mee te doen!

Invulling van je teamdag

Als voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team heb ik zeer veel ervaring met teambuilding. Om als team goed te kunnen presteren moet je gewoon een hecht team zijn! Een team waarbij de teamleden voor elkaar door het vuur gaan groeit boven zichzelf uit en behaalt daardoor geweldige resultaten.

Organiseer je een team dag en zoek je nog een inspirerende, waardevolle en plezierige invulling? Vind je het belangrijk dat de teamleden goed met elkaar samenwerken? Kijk dan eens bij mijn mogelijkheden. Of neem contact met me op.

teambuilding

Creëer je droomteam

Ontdek wat er gebeuren moet om van jouw team een team te maken waar iedere leidinggevende van droomt.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team. Gastspreker, spreekt over teambuilding, leiderschap en winnaarsmentaliteit.