Home » Blog » Zakelijk speechen » Wat er mis kan gaan bij presentaties (video)
wat er mis kan gaan bij presentaties

Wat er mis kan gaan bij presentaties (video)

Geschatte leestijd: 2 minuten

Wat er mis kan gaan bij presentaties

Een spreker heeft eigenlijk een fout gemaakt terwijl hij er iets aan zou hebben kunnen doen. Een fout maken is natuurlijk geen probleem, maar als spreker kun je van fouten leren. Daarom vertel ik je er nu over. 

Voorbereiding

Hij had zijn presentatie heel erg goed voorbereid. Hij wilde een groot aantal afbeeldingen in zijn presentatie laten zien. Sterker nog: zijn hele presentatie was gebaseerd op afbeeldingen.

Dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Als je bijvoorbeeld over kunst wilt vertellen is het veel eenvoudiger om een afbeelding te laten zien dan erover te praten.

USB stick deed het niet

Maar nu: wat er mis kan gaan bij presentaties. Hij heeft de presentatie op USB-stick gezet en meegenomen naar de zaal. Daar wachtten 80 mensen op zijn verhaal.

Maar wat gebeurde er? De USB-stick deed het niet! Hij kon de afbeeldingen dus niet laten zien terwijl zijn hele presentatie gebaseerd was op afbeeldingen. Drama, zijn hele presentatie viel in het water.

Maar hij moest iets doen. Dus wat deed hij? Hij zette een kleine laptop met een klein schermpje voor de zaal met 80 mensen. Niemand kon de presentatie dus zien en dat is echt jammer.

Dit lijkt overmacht, maar zoiets kan iedereen gebeuren én je kunt het voorkomen. Bekijk de video en leer hoe je een dergelijke fout kunt voorkomen.

Video

Overtuigend presenteren

Als je hulp nodig hebt, hebben we een training overtuigend presenteren voor je. En we hebben ook een budgetvariant: onze presentatiecursus op CD.

Ik ben een Nederlandse motiverende spreker en ben dus gewend om presentaties te geven.

ZZPijl

ZZPijl: Enorm genoten

Ik heb enorm genoten van de lezing “gedachten zijn krachten” van Rob Wuijster. Rob vertelt vol passie en overgave over de theorie gelardeerd met verhalen uit de praktijk. Het verhaal was helder en verwees naar de dagelijkse praktijk waardoor je er goed je voordeel mee kunt doen in de ontwikkeling van jezelf maar ook die …

ZZPijl: Enorm genoten Lees meer »

Als je echt goed wilt leren presenteren kan ik je een presentatietraining bieden. En je kunt ook veel hebben aan onze presentatiecursus op CD.

Wist je dat je me kunt uitnodigen om te spreken bij je bedrijfsevenement? En zou je het leuk vinden je netwerk op LinkedIn uit te breiden met een motivational speaker?

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 14-12-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 14-1-2023