Home » Blog » Voetbal mental coach » Waarom de meeste coaches ontslagen worden
waarom de meeste coaches ontslagen worden

Waarom de meeste coaches ontslagen worden

Geschatte leestijd: 2 minuten

Waarom de meeste coaches ontslagen worden

In deze video wil ik jou als trainer/coach een tip geven: de meeste coaches worden niet ontslagen doordat ze niet goed presteren. De meeste coaches worden ontslagen door gebrek aan communicatie.

Video: waarom de meeste coaches ontslagen worden

Video: waarom de meeste coaches ontslagen worden

Praat met je spelers

Het is als coach heel erg belangrijk om voortdurend met je speler en team te communiceren. Dat is belangrijk om er achter te komen wat er speelt. En als je weet wat er speelt dan kun je erop inspringen.

Maar als je niet communiceert, dan weet je ook niet wat er speelt en dan kun je er ook niet op inspringen.

Dus: blijf heel veel praten met je spelers. Het allerbelangrijkste is dat je heel veel luistert. Dus niet als trainer/coach voortdurend aan het woord zijn, maar juist vragen stellen en heel goed luisteren naar wat ze zeggen. Heel veel succes met deze tip.

Kennis doorgeven

Ben jij een trainer/coach en wil je je team graag naar de overwinning leiden? Dat komt goed uit, want ik ben een voormalig bondscoach en ik wil mijn kennis graag doorgeven. Ik wil je heel graag leren wat ik weet en ik stuur mijn kennis rond in gratis tips. Ik nodig je van harte uit om in te schrijven. Kijk maar even in de zijbalk, daar kun je inschrijven.

En je kunt natuurlijk ook meedoen met de online voetbal webinars, waarin ik nog meer kan vertellen. Moet je gewoon een keer doen. Je kunt vanuit je eigen huis via je eigen pc meedoen. En dat is echt leuk. Kijk hier eens hoe zo’n coachbijeenkomst in z’n werk gaat.

Ik ben een inspirerende sport spreker, zowel voor hockey als voor voetbal. En ik heb ook een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

Is scoren te trainen?

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 7-7-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 8-11-2022