Home » Voetbal mental coach » Faalangst in de sport » Talentvolle voetballers en faalangst

Talentvolle voetballers en faalangst

Geschatte leestijd: 3 minuten

Talentvolle voetballers en faalangst

Om als voetballer je top te kunnen bereiken moet je een bepaalde mate van vertrouwen, flair, bluf, uitstraling en brutaliteit hebben. Dus je moet een bepaalt zelfvertrouwen hebben. Als je dat niet hebt is de kans aanzienlijk kleiner dat je als speler je top bereikt!

Spelers met een groot zelfvertrouwen voeren de tactische afspraken en technieken overtuigender uit. Ze kennen geen twijfel en angst. En hierdoor kiezen ze voor de actie waarvan zij denken dat het op dat moment de beste keuze is. Spelers met zelfvertrouwen zijn ook meer onbevangen en leren en ontwikkelen zich daardoor sneller.

Talentvolle voetballers en faalangst

Laag zelfvertrouwen

Zijn er spelers in je team met een laag zelfvertrouwen? Het goede nieuws is dat je het zelfvertrouwen bij je spelers kunt vergroten. Tijdens de training kun je bijvoorbeeld oefeningen laten uitvoeren waarvan je zeker weet dat de spelers deze beheersen. Doordat het lukt voelen ze zich zeker.

Taalgebruik

Ook hebben de woorden en zinnen die je als coach uitspreekt invloed op het zelfvertrouwen van de spelers. Tijdens het webinar Faalangst bij voetballers vertel ik je welke woorden en zinnen het zelfvertrouwen van de spelers vergroten. Ook hebben jouw verwachtingen als coach invloed op het zelfvertrouwen van de spelers. Tijdens het webinar vertel ik je hier meer over.

Zelfvertrouwen en faalangst

Tijdens het webinar Zelfvertrouwen voor voetballers vertel ik je een groot aantal manieren waarop je het zelfvertrouwen van de spelers kunt vergroten. In slechts een uur tijd geef ik je tools waardoor de spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun top kunnen behalen!

De technieken waarover ik vertel zijn eenvoudig, praktisch en heb deze met succes in de praktijk toegepast!

Ook al zijn de spelers technisch en tactisch sterk, zonder zelfvertrouwen bereiken ze nooit hun top! Zet je naam op de interesselijst geef je spelers zelfvertrouwen!


Ik ben een boeiende sport spreker en ik organiseer regelmatig een interactief webinar voor voetbaltrainers en -coaches. En ik heb ook een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

Is scoren te trainen?

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team