Home » Blog » Voetbal mental coach » Spelbepaler geeft het op
spelbepaler geeft het op

Spelbepaler geeft het op

Geschatte leestijd: 3 minuten

De spelbepaler geeft het op: herken je deze situatie?

In je team speelt een speler die enorme kwaliteiten heeft, maar die het laat zitten en wegzakt als het tegenzit. Als voetbalcoach wil je heel graag dat hij zijn best doet als het tegenzit en zo de andere spelers meeneemt!

Je zou ervoor kunnen kiezen om deze speler verantwoordelijkheid te geven. Als een speler verantwoordelijk krijgt voelt hij zich meer betrokken bij het team. En dan is hij ook bereid om zich volledig in te zetten!

Je zou hem de volgende opdracht kunnen geven: “Ik wil dat je op zulke momenten de overige spelers ondersteunt” zodat ze beter gaan spelen. De kans is heel erg groot dat deze speler zijn verantwoordelijk neemt en de spelers bewust gaat ondersteunen.

Speler houdt zich niet aan de afspraken

En wat doe je met een speler die zijn eigen wedstrijden speelt en zich niet of nauwelijks aan de afspraken houdt? Hoe ga je met een speler om die voortdurend te laat komt en vaak luidruchtig is? En hoe kun je goed omgaan met spelers die niet vaak spelen? Hoe kun je spelers die er niet helemaal voor gaan inspireren en motiveren zodat ze weer hun uiterste best gaan doen?

Spelers met moeilijk gedrag

Het doel is dat elke speler een echte teamplayer is en zich optimaal ontwikkelt en iets goeds en positiefs aan het team toevoegt! Het grootste gedeelte van de spelers zijn al teamplayers. Een klein percentage spelers heeft moeilijk gedrag.

Tijdens dit online webinar vertel ik je hoe je om kunt gaan met spelers die moeilijk gedrag hebben. En hoe je om kunt gaan met spelers die door de situatie een andere aanpak nodig hebben. Denk dan aan spelers die bijvoorbeeld nauwelijks spelen. Ik geef je concrete manieren aan die ik zelf met succes in de praktijk heb toegepast.

Dit webinar is leerzaam, praktisch gericht, inspirerend en zet je aan het denken. En last but not least plezierig om te volgen! Als je wilt dat alle spelers echte teamplayers worden is dit een geschikt webinar voor je.


Ik ben een inspirerende sportspreker en ik organiseer regelmatig een interactief voetbal webinar voor trainers en coaches. En ik heb ook een voetbalkanaal op Twitter.

Is scoren te trainen?

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding

Transformeert een groep mensen tot een team