Home » Voetbal » Voetbal mental coach » Ontbreken van een winnaarsmentaliteit

Ontbreken van een winnaarsmentaliteit

Ontbreken van een winnaarsmentaliteit

Geschatte leestijd: 4 minuten

Ontbreken van een winnaarsmentaliteit

Het ontbreken van een winnaarsmentaliteit maakt van een wedstrijd een drama! Ontbreekt het bij je team aan winnaarsmentaliteit? Gaan de spelers er niet helemaal voor? Zet het team zich niet honderd procent in om de wedstrijd te winnen? Maken ze er gewoon een potje van? Gaan ze niet tot het uiterste? Heb je de indruk dat ze helemaal niet willen winnen? Mis je inzet?

Helaas zijn er teams die er niet helemaal voor gaan. Dat kan voor jou als trainer en coach heel frustrerend zijn aangezien jij als trainer en coach er veel tijd en energie insteekt. Daarnaast is het ook jammer dat teams niet hun volledig potentieel benutten. Zonder het hebben van een winnaarsmentaliteit is de kans klein dat je goed in de competitie presteert. En is de kans zeer klein dat je doelstelling bereikt.

Ontbreken van een winnaarsmentaliteit

Willen ze winnen of is het schijn? Liepen de tegenstanders voorbij jouw spelers alsof het pionnetjes waren? Deden je spelers als of ze de bal wilden veroveren, maar gingen ze er niet voor? Was het maar schijn? Trokken je spelers het sprintje niet waardoor ze net te laat waren en de tegenstander op het doel konden afwerken?

Soms coachte ik teams en dan vroeg ik me echt af of ze wel wilden winnen! Na een wedstrijd waren ze teleurgesteld dat ze verloren hadden, terwijl ze er gewoon niet alles aan gedaan hadden om de wedstrijd te winnen.

Verantwoordelijkheid en opdrachten geven

Verantwoordelijkheid geven

Een manier om bij de spelers een winnaarsmentaliteit te ontwikkelen is het geven van verantwoordelijkheid. Zodra de spelers verantwoordelijkheid nemen ontstaat er bij de spelers een winnaarsmentaliteit!

Uitvoeren van oefeningen

Een winnaarsmentaliteit kun je ook ontwikkelen tijdens het laten uitvoeren van oefeningen. Ook bij een eenvoudige oefening als het afwerken op het doel kun je de winnaarsmentaliteit ontwikkelen. Tijdens dit webinar vertel ik je hoe dit kunt aanpakken.

Het goede nieuws is dat je de winnaarsmentaliteit bij spelers kunt ontwikkelen. Je kunt van de spelers echte winnaars maken die volledig voor de winst gaan! Hier heb ik een sport meeting over en in dit webinar vertel ik je hoe je een winnaarsmentaliteit bij de spelers kunt creëren.

  1. Je kunt een winnaarsmentaliteit bij spelers ontwikkelen op twee manieren.
  2. En je kunt de gedachten van de spelers beïnvloeden.

En je kunt de oefeningen, spelvormen en partijvormen tijdens de training zo organiseren dat er bij de spelers een winnaarsmentaliteit ontstaat. 

Tijdens het online webinar vertel ik je over beide mogelijkheden! Voor een heel goed effect is het verstandig dat je beide manieren gebruikt!

Vakblad De Voetbaltrainer

Ik ben niet de enige die vaak ziet dat een winnaarsmentaliteit compleet ontbreekt. Vakblad de Voetbaltrainer weet het ook en heeft me zelfs gevraagd er een artikel over te schrijven en dat is natuurlijk niet voor niks.

Het ontbreken van een winnaarsmentaliteit komt dus veel voor. Maar jij als trainer/coach kunt daar iets aan doen.

Ik ben een motiverende sport spreker en je kunt me ook volgen op mijn voetbal Twitter kanaal.

Vakblad De Voetbaltrainer over winnaarsmentaliteit

Winnaarsmentaliteit

Het creëren van een Winnaarsmentaliteit. Hoe je dat aanpak lees je in dit artikel dat eerder gepubliceerd is in Vakblad De Voetbal trainer.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team