Home » Voetbal » Voetbal mental coach » Kan jouw team van een sterker team winnen?

Kan jouw team van een sterker team winnen?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Kan jouw team winnen van een sterker team?

Je team kan nog zo technisch, tactisch en fysiek sterk zijn, maar als het bij je spelers aan een winnaarsmentaliteit ontbreekt dan houdt het op! Dan kan het team nooit optimale resultaten behalen. Pas als het team er echt voor honderd voor procent voor gaat zal het echt succesvol worden en de top kunnen bereiken! 

Ontbreken van winnaarsmentaliteit

Ontbreekt het bij je team aan een winnaarsmentaliteit? Ik heb goed nieuws voor je! Je kunt je spelers leren om er alles aan te doen om te winnen! Dat kun je op twee manieren doen. Je kunt de gedachten van de spelers beïnvloeden. En je kunt ook tijdens de training een situatie creëren waarmee je de winnaarsmentaliteit van je team  ontwikkelt.

Zwakkere teams kunnen winnen

Teams die technisch, tactisch en fysiek minder sterk zijn kunnen toch winnen van sterkere teams als ze een enorme winnaarsmentaliteit hebben. Het hebben van winnaarsmentaliteit is vaak doorslaggevend . 

Team die technisch, tactisch en fysiek sterker dan de tegenstander zijn letterlijk onoverwinlijk als ze daarnaast ook nog een winnaarsmentaliteit hebben. 

Juist daarom is het hebben van een winnaarsmentaliteit zo belangrijk voor teams. Sommige mensen hebben die winnaarsmentaliteit “vanzelf”, maar bij de meeste mensen moet je daar als trainer/coach aan trekken.

Over hoe je dat aanpakt vertel ik o.a. in de training Winnend coachen. En ik bied ook teambuilding begeleiding aan organisaties.

En je kunt me ook volgen op mijn voetbalkanaal op Twitter, speciaal voor voetbaltrainers en -coaches.

Is scoren te trainen?

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team