Home » Blog » Voetbal mental coach » Groeien door tegenslagen in de sport
groeien door tegenslagen

Groeien door tegenslagen in de sport

Geschatte leestijd: 3 minuten

Groeien door tegenslagen in de sport

Zowel voor een sporter als voor een team geldt: succes zorgt voor geluk. En zeg nu eens eerlijk welke speler wilt niet gelukkig zijn!

Elke sporter heeft te maken met momenten waarop het tegenzit. En om met de deur in huis te vallen: van tegenslagen kun je  jezelf verbeteren en ontwikkelen. Het zijn mogelijkheden om te groeien. Je kunt er als sporter beter van worden.

Sommige sporters willen zelfs graag tegenslagen krijgen omdat ze weten dat ze er uiteindelijk beter van worden.

Tegenslagen overwinnen

Als je succes wilt krijgen en gelukkig wilt worden is de vraag: hoe kun je tegenslagen in je voordeel laten werken? Hoe kun je tegenslagen gebruiken om succes te krijgen en gelukkig te worden?

Je kunt van tegenslagen gebruik maken door jezelf positieve vragen te stellen. Als je jezelf positieve vragen stelt, krijg je positieve antwoorden. En positieve antwoorden maken positieve acties mogelijk.

Overigens is het ook zo dat wanneer je jezelf negatieve vragen stelt, je negatieve antwoorden krijgt.

Groeien door tegenslagen in de sport: hoe kan het beter?

Hoe kan ik:

  • de volgende keer meer aanvallende duels winnen?
  • ervoor zorgen dat ik die strafschop tegen hou?
  • zelfverzekerd aan de wedstrijd beginnen?

Elke sporter heeft tegenslagen

Onthoud dat elke team met tegenslagen worstelt! En elke sporter krijgt tegenslag. En hoe meer je als team of sporter wilt bereiken, hoe meer tegenslagen je zult krijgen. Daarom is het zo belangrijk hoe je met een tegenslag omgaat.

Actie

Elk sportteam en elke sporter krijgt een positief antwoord als hij een positieve vraag stelt. Als de positieve vraag goed geformuleerd is krijg je een positief en oplossingsgericht antwoord.

En als je de situatie wilt veranderen, zullen je je gedachten, gewoonten, handelingen en je optreden moeten veranderen. Als je gedachten werkelijk veranderen, verandert de situatie mee! Zo kun je succes krijgen en gelukkig worden.

Groeien

Met andere woorden, om een gunstigere situatie te verkrijgen en om de doelstellingen te kunnen bereiken zul je als speler of als team moeten groeien. Het team en de sporter zullen zichzelf moeten verbeteren en ontwikkelen.

En je kunt dat voor elkaar krijgen door jezelf positieve vragen te stellen en de positieve uitkomsten werkelijk uit te voeren.

Denk jezelf succesvol

Denk jezelf succesvol is ons handboek voor succes. Zowel voor ondernemers als voor sporters.Succesvolle mensen hebben succesvolle gedachten. Dat heb ik ervaren toe ik bondscoach wilde worden. Ik neem je mee in de wereld van succes verwerven. En als je Denk jezelf succesvol cadeau wilt geven, dan kan dit ook met een persoonlijke videoboodschap voor…

Lees verder Denk jezelf succesvol

Succes krijgen en gelukkig worden

Succes krijg je door van tegenslagen te groeien

Hierover organiseren we ook regelmatig een voetbal webinar. En je kunt ook verder lezen bij mijn speech Gedachten zijn krachten. Of koop gewoon mijn boek Denk jezelf succesvol.


Ik ben een inspirerende sportspreker en ik organiseer regelmatig een interactief voetbal webinar voor voetbaltrainers en – coaches. En ik heb een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

Is scoren te trainen?

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding

Transformeert een groep mensen tot een team

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *