Home » Blog » Voetbal mental coach » Brazilie – Duitsland 1-7
Brazilien - Duitsland

Brazilie – Duitsland 1-7

Geschatte leestijd: 2 minuten

Brazilië – Duitsland 1-7

Brazilië – Duitsland 1-7: complimenten voor het effectieve balbezit van Duitsland bij de wedstrijd Brazilië Duitsland. Het is duidelijk dat Brazilië na het tweede tegengoal mentaal brak. In 6 minuten tijd kreeg Brazilië 4 goals tegen.

Mentale training

Met mentale training is het mogelijk om een team voor te bereiden op een achterstand vroeg in de wedstrijd. En zo kun je voorkomen dat je in korte tijd veel goals tegen krijgt.

Wat doen we  als …

De vraag die aan het team voorafgaande aan de wedstrijd gesteld kan worden is: Wat doen we als we op een vroeg moment in de wedstrijd achter komen? Wat doen we als het gewoon niet lukt? (Lees hiervoor ook: Sturen met taal).

Hierdoor krijgen spelers vertrouwen want ze zijn voorbereid op tegenslagen. En dan weten ze exact hoe ze moeten handelen als het werkelijk gebeurt.

Door mentale training kun je bewust het zelfvertrouwen van de teamleden vergroten waardoor ze weerbaar worden voor een eventuele tegenslag, bijvoorbeeld een nul twee achterstand na drieëntwintig minuten.

Brazilië – Duitsland 1-7

Gedurende gehele wedstrijd kreeg Brazilië nog wel kansen die ze niet benut hebben. Waren de spelers wel gefocust op goed spelen of waren ze gefocust op dat het niet lukte of op de consequenties van het eventuele verlies?

Mentale training

We hebben in deze wedstrijd gezien dat mentale training van een enorm belang en bepalend voor goede resultaten is. Over dit onderwerp organiseren we ook regelmatig een voetbal webinar.


Ik ben een inspirerende sport spreker en je bent van harte welkom bij de interactieve voetbal webinars die ik organiseer. En je kunt me ook volgen op mijn voetbalkanaal op Twitter.

Is scoren te trainen?

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding

Transformeert een groep mensen tot een team