Home » Leiderschap bij teams » Teamdoelen » Visie plan en werkwijze met teambuilding
visie plan en werkwijze met teambuillding

Visie plan en werkwijze met teambuilding

Bijgewerkt op 18 juli 2024

Visie, plan en werkwijze

Visie plan en werkwijze met teambuilding: in dit blog vertel ik je over het belang van het hebben van een visie . En ook om daar niet zo snel van af te wijken. Maar als de resultaten echt uitblijven, dan moet je daar natuurlijk wel iets aan doen. En dan moet je wel degelijk je werkwijze veranderen. Maar dat kan misschien ook terwijl je trouw blijft aan je visie. En ik geef je hier een tip om succes met je team(s) te krijgen en te houden. 

Visie plan en werkwijze met teambuilding

Hoe vaker je team iets probeert, hoe groter de kans is dat het uiteindelijk lukt. Hierdoor zou je kunnen denken dat als je bijvoorbeeld maar voortdurend op dezelfde manier iets uitvoert, het team uiteindelijk de doelstelling bereikt. Doorzettingsvermogen is goed, maar hier zit ook een groot risico in!

Het is een risico als een team voortdurend dezelfde werkwijze blijft hanteren en op dezelfde manier blijft optreden.

Wanneer je blijft doen wat je aldoor gedaan hebt, zul je dezelfde resultaten behalen.Rob Wuijster

Als de teamresultaten niet zijn wat je wilt, dan kun je gerust stellen dat wat en hoe je het doet niet effectief is. Dus als de teamleden dezelfde activiteiten en handelingen blijven uitvoeren is de kans groot dat het niet lukt. De reden hiervoor is dat je team kennelijk iets verkeerd doet.

Als het team geen vooruitgang boekt, wordt het team onrustig. Dan gaan de teamleden twijfelen aan de effectiviteit van de huidige aanpak. Teamleden komen dan met voorstellen om iets op een andere wijze uit te voeren. Er zijn leidinggevenden die de neiging hebben om dan direct de hele aanpak te veranderen.

Maar om te beginnen is het een geweldig teken dat het team meedenkt. Dat betekent dat de teamleden betrokken zijn. En dat het ze interesseert. En wat is er mooier dan teamleden die echt betrokken zijn? Welk bedrijf en welke leidinggevende wilt dit nou niet? 

Werkwijze met teambuilding

Belangrijk is het voor het team dat alle teamleden geloven in de aanpak en niet direct als iets niet lukt overstappen naar een andere aanpak. Wijk dus niet direct van het plan af. De teamleden moeten vertrouwen in de aanpak houden, ook als er niet direct optimale resultaten behaald worden. Blijf trouw aan je visie. Als je dat niet doet, heb je kans dat je van de ene aanpak naar de andere aanpak gaat. 

Maar op een gegeven moment kom je op een punt dat je gewoon iets anders moet proberen als er geen goede resultaten behaald worden. Je zult iets moeten veranderen.

Betere resultaten

Als jij de teamleider bent wil ik je afraden om direct de hele aanpak en het hele plan te veranderen. Jij als leidinggevende hebt een visie en daar moet je je aan vasthouden. Als je dat doet geeft dat vertrouwen en houvast aan het team. Binnen die visie en aanpak kan het soms genoeg zijn iets kleins – een detail –  te veranderen, waardoor het team wel resultaat behaalt. 

Als je na een langere periode merkt dat de vernieuwde details niet werken is het natuurlijk wel een mogelijkheid om een totaal andere aanpak te hanteren.

  • Als je betere resultaten wilt bereiken dan de resultaten die je nu bereikt, dan moet je niet voortdurend hetzelfde blijven doen. Doorzetten is fantastisch, maar er komt een moment dat je iets anders moet doen als de resultaten uitblijven.
  • Blijf als leidinggevende trouw aan je visie en aanpak . Dit geeft de teamleden vertrouwen, zekerheid en houvast. Houd in grote lijnen dezelfde aanpak.
  • Verander binnen die aanpak, kleine details. Dit is vaak net genoeg om een beter resultaat te krijgen. Zoek naar kleine elementen die een wereld van verschil maken!

Teambuilding: visie plan en werkwijze

Hoe meer kennis je hebt , hoe groter de kans is dat je een hecht team kunt creëren. Je hebt daar gewoon skills voor nodig. Daarom is het zo belangrijk om als leidinggevende je voortdurend te blijven ontwikkelen. Succesvolle leidinggevenden investeren in o.a.: vakkennis, communicatie, omgangsvormen, leidinggeven aan een team en in begeleiding bij teambuilding. 

Investeren in je ontwikkeling

Over het algemeen krijg je als teamleider alleen voortdurend succes als je jezelf continu ontwikkelt en verbetert en hier veel tijd en energie in investeert. Als je kijkt naar succesvolle trainers en coaches uit de sport, zie je het gevolg van jaren inspanning. Maar dit gaat natuurlijk ook op voor leidinggevenden in het bedrijfsleven en bij instellingen. 

Goede resultaten met het team behalen is o.a. het gevolg van je best doen, creatieve ideeën, luisteren, goede vragen stellen, het nauwkeurig afwegen van mogelijkheden en het nemen van beslissingen. En investeren in je ontwikkeling!

Jij zult als leidinggevende voortdurend moeten groeien. Je zult voortdurend moeten groeien en voortdurend moeten investeren. Ik wil je een aantal manieren aangeven om jezelf te ontwikkelen:

  • Volg een cursus op een gebied dat je vak ondersteunt. Een cursus “doelen stellen” of “communicatie” kan je als leidinggevende enorm succes opleveren.
  • Luister en kijk naar andere succesvolle leidinggevenden. Analyseer hoe ze het doen en wat ze doen!
  • Analyseer processen en gebeurtenissen. Tsja, het is tijdrovend, maar je leert er zoveel van!
  • Luister naar de teamleden.
  • Ga naar alle bijscholingen.
  • Lees succesboeken en boeken op je vakgebied

Hier vind je filmpjes over teambuilding

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.