Home » Blog » Zakelijk speechen » Video in je presentatie
video in je presentatie

Video in je presentatie

Geschatte leestijd: 2 minuten

Video in je presentatie

Een belangrijke voorwaarde is dat de video een toevoeging is. Als dat niet het geval is leidt het filmpje van je boodschap af.

  • een filmpje moet iets verduidelijken
  • het filmpje moet iets bevestigen
  • en een filmpje moet over het onderwerp gaan waar je het over hebt

Filmpjes in je presentatie  zorgen ervoor dat het publiek betrokken en alert blijft. Het is fijn voor het publiek om even de aandacht op iets anders dan de spreker te richten.

Video in je presentatie: aandacht richten

Dat neemt niet weg dat een filmpje voor verveelde toehoorders ook een prima gelegenheid is om het verstand op nul te zetten en even een hazenslaapje te doen. Dit moet je voorkomen en dit kun je voorkomen door vooraf te vragen om ergens op te letten.

Overtuigend presenteren

Als je hulp nodig hebt, hebben we een training overtuigend presenteren voor je. En we hebben ook een budgetvariant: onze presentatiecursus op CD.

Ik ben een Nederlandse motiverende spreker en ben dus gewend om presentaties te geven.

Laury Traksel

Laury Traksel-Janssen: Je krijgt wat je vraagt, niet meer

“Je krijgt wat je vraagt, niet meer”, een treffende quote van Rob Wuijster die presenteerde over de “Gedachten zijn je krachten” bij de ontbijtsessie van Business Sociëteit Morgen. Hij nam ons – op een enthousiaste manier – mee in de kracht van “mindset” en de stappen die jezelf kunt zetten voor transformatie. Welke doelen wil je bereiken? Wat zijn …

Laury Traksel-Janssen: Je krijgt wat je vraagt, niet meer Lees meer »

Hoe lang en waarom?

Hoe lang gaat het duren?

Het is ook een goed idee om vooraf te vertellen hoe lang het filmpje gaat duren en zorg er vooral voor dat dit niet te lang is. Een paar minuten die werkelijk iets toevoegen is beter dan een langere film waarvan sommige delen te weinig toevoegen. Dus kort en krachtig.

Wat is het doel?

Ook kun je de bedoeling van de video aangeven. Het publiek begrijpt dan wat je er mee wilt bereiken en dit zorgt er ook voor dat je zelf heel kritisch bent in de keuze van je video: als je niet kunt uitleggen wat je ermee wilt bereiken, voegt dat filmpje dan werkelijk iets toe?


Als je dat wilt kan ik je leren hoe je een fantastische presentatie geeft. Ik heb een een-op-een presentatietraining voor je waarin alle aandacht voor jou is.

Als sportieve spreker zou ik het leuk vinden mijn netwerk op LinkedIn uit te breiden met inspirerende mensen zoals jij.

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 26-5-2015
Voor het laatst bijgewerkt op: 3-12-2022