Sport: train de trainer en coach de coach

Train de trainer en coach de coach

 

Omgaan met moeilijke spelers Fair play en respect – Teambuilding

 

Trainer en coach

De trainer en coach maken de spelers en het team beter. Ze motiveren, stimuleren en inspireren. Maar wie maakt de trainer en coaches beter? En wie zorgt ervoor dat de trainers en coaches gemotiveerd, geïnspireerd, enthousiast en geïnteresseerd blijven? Trainer en coaches kunnen vooral in de loop van het seizoen hun passie en drive kwijtraken door tegenvallende resultaten, met name als de spelers er niet volledig voor gaan en bij incidenten.

Bijeenkomsten voor trainer en coach

Bijeenkomsten voor trainers en coach zorgen ervoor dat de trainers en coaches er nieuwe vaardigheden en kennis bij krijgen en gemotiveerd worden of gemotiveerd blijven. Deze nieuwe kennis en vaardigheden kunnen ze doorgeven aan de spelers. Hierdoor worden de spelers beter en worden er betere resultaten behaald. Doordat de spelers weer nieuwe vaardigheden leren en er betere resultaten behaald worden, krijgen ze meer motivatie. Na bijeenkomsten gaat het vuurtje zowel bij de trainer, coaches als spelers weer branden.

De thema’s van de bijeenkomsten kunnen zijn: teambuilding, positief coachen, creëren van een winnaarsmentaliteit en verbeteren van de houding en optreden van de spelers (Gedachten zijn krachten)

 

Agenda: train de trainer en coach de coach

Bijeenkomsten voor trainers en coaches in de sport

TrainingDatumTijdAantal deelnemersPrijs
Omgaan met moeilijke spelers28-8
19.30 - 22.00 uurMax. 865,--
Fair play en respect3-919.30 - 22.00 uurMax. 865,--

 

Train de trainer en coach de coach: de praktijk

 

Train de trainer en coach de coach

Teambuilding

De trainers en coaches krijgen concrete manieren aangereikt om een hecht team te kunnen vormen. Hierdoor zijn de spelers bereid om zich ‘’ondergeschikt’’ aan het teambelang te maken. Deze presentatie is uitermate geschikt bij de start van het seizoen!

Bij veel bijeenkomsten hoor ik van trainers en coaches dat ze te maken hebben met spelers die zich niet aan het team aanpassen en aan de teamregels houden. Wanneer je de technieken die besproken worden toepast zullen de spelers zich als teamspeler gaan gedragen.

Fair play en respect

Weet je dat je er als club voor kunt zorgen dat de trainers, coaches, begeleiders en spelers zich sportief opstellen en respect tonen voor de tegenstander, scheidsrechter en het publiek?

Als de coach en begeleider op een bepaalde wijze coacht en bepaalde mentale principes toepast zullen de spelers en de coach en begeleider zelf respect voor anderen krijgen en zich fair en sportief gedragen. Daarnaast zullen de resultaten van de spelers en teams verbeteren!

Positief coachen

Er worden allerlei manieren en technieken aangegeven om de spelers op een plezierige en effectieve wijze te coachen Door positief te coachen, ontwikkelen de spelers zich beter en worden er betere team resultaten behaald.

Deze presentatie is voor trainers en coaches een eye-opener. Ze realiseren zich dat de manier waarop ze soms coachen niet effectief is. En zien in dat het gunstiger is om op een positievere wijze te coachen.

Omgaan met moeilijke spelers

Alle trainers, coaches, begeleiders, commissie – en bestuursleden weten uit eigen ervaring dat er moeilijke spelers zijn!

Er zijn spelers die vaak te laat komen, altijd klagen en negatief ingesteld zijn, niet luisteren, moeilijk coach baar zijn, zich niet volledig inzetten, weinig komen trainen, zich zonder af te melden niet op de training en wedstrijd aanwezig zijn, de sfeer verzieken, de kantjes er af lopen, zich onsportief gedragen en geen respect hebben.

Winnaarsmentaliteit

Tijdens deze presentatie leren de trainers en coaches hoe ze een winnaarsmentaliteit bij de spelers kunnen creëren. Als de teamleden een winnaarsmentaliteit hebben, hebben ze er ‘’alles’’ voor over om beter te worden en om wedstrijden te winnen. Deze presentatie kan met een veldtraining uitgebreid worden.

Dit onderwerp is erg trendy. In Nederland hebben veel coaches te maken met spelers die er niet volledig voor gaan. De K.N.V.B. is tot de conclusie gekomen dat dit een groot probleem is in het Nederlandse voetbal. Ik ben gevraagd om over dit onderwerp een artikel in het vakblad ‘’De Voetbaltrainer’’ te schrijven.

De trainers en coaches leren tijdens deze presentatie hoe ze de gedachten van de spelers kunnen beïnvloeden waardoor de spelers anders gaan optreden. En hierdoor meer leren en betere resultaten behalen.

Deze presentatie heb ik aan leerlingen van LOOT scholen, aan topsporters, topsportteams, trainers en coaches in de topsport en aan trainers en coaches van amateurverenigingen gegeven. De presentatie werd als zeer interessant, nuttig en bijzonder ervaren.

Meer over teambuilding
Omgaan met moeilijke spelers
Fair play en respect
Meer over winnaarsmentaliteit
Opdrachtgevers

opdrachtgevers logo's

Testimonials
Rob van Amsterdam - LOOT-coördinator Topsport Talentschool 't Rijks
Alexander Nonnekes - Procamp en Clubvoetbaldagen
Joop IJsselstein, Rugby Nederland
Gert Boonen, LOOT-coördinator Veluws College Apeldoorn en Twello

 

Waar

Je kunt meedoen met de open trainingen in mijn eigen ruimte in het Willibrordus Centrum in Heiloo. En de presentaties kunnen ook als training / workshop bij de club gegevens worden.

Waar is het Willibrordus Business Centrum?

 

Inschrijven voor een open bijeenkomst voor trainers en coaches in de sport

Als persoon inschrijven voor een open bijeenkomst
Contactmogelijkheid voor sportclubs

Verder lezen over sport

Als je deze pagina helemaal tot hier gelezen hebt, dan wil je vast wel verder lezen over sport. We hebben hier op het blog een categorie die helemaal over sport gaat.

Sport: train de trainer en coach de coach was last modified: by

Recente berichten

Mogen jeugdspelers fouten maken

 

Fouten maken, mag dat?

In dit artikel wil ik ingaan op de vraag of jeugdspelers fouten mogen maken.

Je hoort enthousiaste, gemotiveerde en gedreven trainers en coaches geregeld uitspraken doen als ‘’niet voor het goal langs spelen.’’Als je naar de reden vraagt waarom de spelers dat niet mogen doen is het antwoord: ‘’dat kunnen ze nog niet en dan krijgen we een goal tegen’’, ‘en “het is te gevaarlijk’’.

mogen jeugdspelers fouten maken

Lees verder

Mogen jeugdspelers fouten maken was last modified: by
  1. Vaardigheden coach: wat vinden de spelers? Geef een reactie
  2. Matchfixing Geef een reactie
  3. Tactiek aanleren Geef een reactie
  4. 5 fouten bij het leidinggeven Geef een reactie
  5. Presentatie geven en opdracht krijgen Geef een reactie
  6. Investeer in je ontwikkeling Geef een reactie
  7. Verantwoordelijkheid nemen of macht weggeven? Geef een reactie
  8. Presenteren met PowerPoint Reacties uitgeschakeld voor Presenteren met PowerPoint
  9. Coachbijeenkomst bij een sportclub Reacties uitgeschakeld voor Coachbijeenkomst bij een sportclub