Home » Blog » Teamwork » Werken met doelstellingen
werken met doelstellingen

Werken met doelstellingen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Werken met doelstellingen

Werken met doelstellingen motiveert de spelers om de door hun gestelde doelstellingen te bereiken. Maar wat nog belangrijker is dat een goede doelstelling er voor zorgt dat het team hechter wordt. En dat de teamleden beter gaan samenwerken en ook betrokken zijn. Daarom moet je werken met doelstellingen. Doelstellingen zorgen ervoor dat de gedachten, het optreden en het handelen van de spelers sturing krijgen zodat ze bereiken wat ze willen bereiken.

Het hebben van een doelstelling is bepalend of het team een eenheid wordt! Het formuleren van een doelstelling is een echte teambuilding activiteit!

Resultaat teamdoelen

Er zijn heel veel soorten doelstellingen. Ik wil me hier beperken tot de resultaat team doelstellingen. Een voorbeeld van zo’n doelstelling is: “Wij eindigen bij de eerste vijf” of “Wij halen een medaille””.

Wil de doelstelling een optimaal effect hebben dan moet de doelstelling aan specifieke eisen voldoen. Een aantal eisen zal ik hier bespreken.

En laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Er wordt altijd gezegd dat een doelstelling reëel moet zijn. Maar is dat wel zo? Zelf denk ik dat zo’n doelstelling een beperking is. Hier kom ik tijdens de teambuilding activiteiten uitvoerig op terug.

Doelstellingen formuleren

Formuleer wat je wilt

Er zijn een aantal manieren om commitment bij de spelers te creëren. Het is wenselijk dat het team aangeeft welke plaats ze gaan bereiken. En dat ze niet formuleren wat ze niet willen bereiken.

Als de doelstelling: “we gaan niet degraderen” geformuleerd wordt, denkt het onderbewustzijn van alle spelers aan degraderen. En dit heeft een negatieve uitwerking op het gedrag van het team.

Daarom is het belangrijk om helder te formuleren welke plaats ze gaan bereiken. Als de teams die eindigen op plaats 17 en 18 degraderen, kan het team formuleren dat ze op plaats 15 eindigen.

Commitment

Alle spelers moet achter de doelstelling staan: ze moeten de doelstelling nuttig vinden. Daarnaast moeten ze een brandend verlangen hebben om de doelstelling te behalen.

Pas als ze er werkelijk voor 100% achter staan zullen ze er álles aan doen om de doelstelling te behalen. De spelers moeten bereid zijn om zich aan de doelstelling te binden. Alleen dan zullen ze alles geven om de doelstelling te bereiken.

Emoties

Wij mensen worden voornamelijk gedreven door onze emoties.

  • Er zijn trucs die ervoor zorgen dat er bij de spelers meer emoties loskomen.
  • Deze emoties zorgen ervoor dat er bij de spelers meer energie, kracht en motivatie ontstaat. Hierdoor zullen de spelers nog meer kunnen en willen geven.

Het gevolg hiervan is dat de kans groter wordt dat de doelstellingen behaald worden. En dat de teamleden meer naar elkaar toegroeien en beter gaan samenwerken! En ook meer betrokken worden!

Teambuilding

Schrijf je hier in en ontvang de nieuwste artikelen over teambuilding in je mailbox

Categorieën:
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding

Transformeert een groep mensen tot een team