Home » Teams met zelfvertrouwen » Teams in moeilijkheden zijn herkenbaar
teambuilding voor teams in moeilijkheden

Teams in moeilijkheden zijn herkenbaar

Bijgewerkt op 21 juni 2024

Teams in moeilijkheden

Teams in moeilijkheden zijn herkenbaar aan hun gedrag. En zolang ze in moeilijkheden zijn is het uitgesloten dat ze de best mogelijke resultaten behalen. Maar als leidinggevende kun je hier iets aan doen. In dit artikel lees je kenmerken van teams in moeilijkheden en een paar eenvoudig toepasbare tips om je team te helpen de moeilijkheden te overwinnen.

In de ideale situatie is een team een geoliede machine. Elk teamlid doet wat hij moet doen en alles is geautomatiseerd. Hierdoor behaalt het team goede resultaten. Een dergelijk team werkt ook goed samen met andere teams! Een team kan verschillende moeilijkheden hebben:

Toen ik bondscoach was van het Zwitserse nationale heren hockey team1 en als clubcoach tijdens drie Europacups voor clubteams heb ik veel te maken gehad met teams die moeilijkheden hadden. Als je het juist aanpakt kun je de moeilijkheden oplossen. Zodat het team weer een hecht team is waarbij de teamleden optimaal met elkaar samenwerken en goede resultaten behalen.

Teams in moeilijkheden: irritaties

Ik zal je een voorbeeld geven. Soms zijn er teamleden die niet tevreden zijn over de houding, optreden, kennis en vaardigheden van een teamlid. Hierdoor ontstaan irritaties.

En dan kan een aantal teamleden het teamlid hierop aanspreken. En soms spreken ze de leidinggevende aan. Door de teamleden uit te leggen hoe belangrijk het is dat elk teamlid een echte teamplayer moet zijn kan het het probleem meestal snel opgelost worden.

Ook is het in zo’n situatie verstandig als je aangeeft hoe je een ideale teamplayer kunt zijn. En je kunt ook aangeven hoe je bewust beter kunt samenwerken en ervoor kunt zorgen dat het team betere resultaten bereikt. Uiteindelijk moet je de teamleden ook motiveren om het echt toe te passen!

Het belang van een hecht team

Een team in moeilijkheden moet dus weten wat het belang is van een hecht team en van een goede samenwerking. Daarnaast moet iedereen weten waarom het belangrijk is om een echte teamplayer te zijn.

De volgende stap is de “hoe”-vraag. Dus hoe je als teamlid goed kunt samenwerken! De laatste stap is het motiveren van het team om de kennis en vaardigheden toe te passen zodat de teamleden echte teamplayers willen zijn! Weten is één, kunnen is twee en het toepassen is drie!

Zit jouw team in moeilijkheden? Neem dan contact met me op of lees over oplossingen op de pagina teambuilding specialist.

  1. Coachen als bondscoach ↩︎
,
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.