Home » Teambuilding » Teamkleding voor meer teamgevoel
Teamkleding

Bijgewerkt op 21 september 2023

Teamkleding voor meer teamgevoel

Teamleden kunnen ook heel trots zijn om dezelfde kleding te dragen. Dat betekent dat ze bij het team horen en daar deel uitmaken van het team.

Je kunt als bedrijf zorgen voor bedrijfskleding. Dus iedereen dezelfde broek en hetzelfde T-shirt. Je kunt als bedrijf ook iets meer vrijheid geven en zeggen: iedereen draagt een donkerblauwe broek en een rood overhemd, trui of T-shirt.  

Erbij horen, maar zich ook willen onderscheiden

Elk teamlid wilt bij het team horen, maar zich ‘’stiekem’’ onderscheiden van de andere teamleden. Dit is op zich heel normaal en ook heel gunstig. Hierdoor kunnen teamleden hun eigen persoonlijke kenmerken en eigenschappen in dienst van het team stellen. Echter dit moet niet te extreem zijn. De regel is dat deze persoonlijke kenmerken en eigenschappen het belang van het team moeten ondersteunen. Alle teamleden moeten zich ondergeschikt aan het bedrijf en team maken. 

Kleding wordt ook gebruikt om te laten zien wie je als mens bent. En als je team kleding draagt is dat niet mogelijk. Sommige teamleden kunnen zich dan moeilijk of zelfs niet onderscheiden als het hele team dezelfde kleding draagt. Dan zal elk teamlid zich alleen kunnen onderscheiden door zijn denk – en werkwijze.  En dat is een nadeel van teamkleding. In die zin kan teamkleding een beperking zijn. 

Trots op de teamkleding

Ik zei het al eerder, de teamleden kunnen er trots op zijn omdat ze de teamkleding mogen dragen en dus bij het team horen! Een voorwaarde hiervoor is dat het bedrijf iets heel bijzonders uitstraalt.

Je kunt de teamleden ook het gevoel van trots geven door een citaat of uitspraak op de kleding te drukken. Het moet dan echt iets zijn waar de teamleden een super goed gevoel van krijgen. Het kan ook iets zijn waar ze volledig achterstaan. Het kan zelfs zo zijn dat dit mensen aantrekt die heel erg graag deel van het bedrijf en team uit willen maken. Dus bij het bedrijf willen werken! 

teambuilding

Creëer je droomteam

Ontdek wat er gebeuren moet om van jouw team een team te maken waar iedere leidinggevende van droomt.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team. Gastspreker, spreekt over teambuilding, leiderschap en winnaarsmentaliteit.