Home » Motiverende spreker » Succesvolle speeches » Teambuildingdag bij DPD
Teambuildingdag bij dpd

Teambuildingdag bij DPD

Bijgewerkt op 16 januari 2024

DPD: teamdag

Onlangs werd ik geboekt om een teambuilding speech te geven tijdens de teambuildingdag van een afdeling van DPD. De dag werd georganiseerd bij Beleef Eindhoven. Het team werd in de ochtend in een aantal kleinere teams verdeeld. En er was voor hen een speurtocht uitgezet. 

Ruim voor de speech die ik om twee uur mocht geven was ik al aanwezig. Tegelijkertijd kwamen de teams van de speurtocht binnen en werd er gezamenlijk geluncht. Tijdens de lunch hebben we de laptop aangesloten en heb ik nog een aantal dingen klaar gezet. En heb ik vervolgens met een aantal teamleden van DPD gesproken.  

Tijdens de speech heb ik onder andere verteld hoe je optimaal kunt samenwerken en hoe je een echte teamplayer kunt zijn. Ook hebben we het gehad over de team mindset en de gevaren van teambuilding.

En hoe je met deze gevaren kunt omgaan. Natuurlijk hebben we het ook gehad over de fasen van teambuilding.

Samenwerken en een teamplayer zijn

Ik gebruikte tijdens de gehele teambuilding speech veel verhalen uit mijn periode als bondscoach. En heb ik daarbij de teambuilding slogans van DPD in het verhaal meegenomen. Natuurlijk was dat vooraf met DPD besproken. Ook heb ik nog een demonstratie gegeven en voorwerpen gebruikt om bepaalde punten te verduidelijken.


Goed naar onze wensen geluisterd

Goed naar onze wensen geluisterd
“Voor een finance event bij DPD hebben wij gebruik gemaakt van Rob voor een presentatie over teambuilding. Hij is echt duidelijk en heeft goed naar onze wensen geluisterd en deze vervolgens meegenomen in zijn verhaal. Ik zou hem zeker als spreker uitnodigen.” Nylish Jagroep – Manager Order to Cash


Het WIJ gevoel bij DPD

Daarnaast heb ik verhalen verteld om direct het WIJ gevoel bij DPD te vergroten. En de mensen gemotiveerd om de kennis en technieken direct toe te passen. Het gaat immers niet alleen over kennisoverdracht. Uiteindelijk gaat het erom dat de teamleden de kennis, tips en technieken ook direct toepassen! 

Als afsluiting geef ik altijd een cadeau om het WIJ gevoel te vergroten. Ook dit keer heb ik dat gedaan en het cadeau aan een teamlid gegeven. Na afloop werden van dit cadeau samen met teamleden foto’s van gemaakt! Hierdoor kreeg het team binding! 

Teambuildingdag bij DPD

Na de speech heb ik nog met een aantal teamleden gesproken. Echter was er niet zoveel tijd voor omdat het teambuilding programma weer verder ging! Ik heb mijn spullen ingepakt en heb nog even naar de groepsopdrachten o.l.v. Beleef Eindhoven gekeken. En ben na een half uurtje naar huis vertrokken.

De volgende dag nam ik contact op met DPD  om te informeren hoe ze het ervaren hadden.  De teamleden hadden de hele dag teamdag inclusief de teambuilding speech als zeer goed en plezierig ervaren.