Home » Teambuilding specialist » Teambuilding motiverende speech

Teambuilding motivatie speech

 • Motivatiespeech op locatie
 • Eventueel met aansluitende workshop

Een teambuilding speech is een middel en een instrument om bij het team een ‘’wij gevoel’’ te ontwikkelen en om de personeelsleden beter te laten samenwerken!

En om de kennis, vaardigheden en inzichten m.b.t. het samenwerken te vergroten. De speech is ook leuk, maar dat is alleen het schepje suiker om de levertraan naar binnen te gieten. 

teambuilding speech


De speech wordt afgestemd op jouw team(s)

Voordat de speech gegeven wordt, geef je aan wat je bij de teams en medewerkers graag anders zou willen zien. Bijvoorbeeld dat ze beter met elkaar gaan communiceren en meer verantwoordelijkheid gaan nemen. Misschien ben je ontevreden over de huidige sfeer en wil je dat er een betere sfeer ontstaat. Deze aandachtspunten verwerk ik in de speech. 

Aan het eind van de speech: 

 1. hebben de medewerkers inzicht gekregen in wat er beter kan en waarom het beter moet;
 2. is het voor alle personeelsleden duidelijk hoe ze het anders kunnen en moeten doen;
 3. Zijn alle personeelsleden gemotiveerd, geïnspireerd en weer betrokken;
 4. is het “teamgevoel” vergroot. 

Voordeel van een teambuilding speech t.o.v. trainingen en workshops

 1. Relatief geringe investering in  tijd en geld. Een speech duurt maximaal anderhalf uur! 
 2. Alle medewerkers en teams kunnen aanwezig zijn. Het aantal medewerkers bij de speech varieert van 10 tot over 500 medewerkers.
 3. Elk personeelslid hoort hetzelfde verhaal.
 4. Het ‘’wij gevoel’’ is zeer groot aangezien alle medewerkers aanwezig zijn

Slimme teambuilding

Eventueel kun je na de speech ook gebruikmaken van ‘’slimme teambuilding’’. Bij ‘’Slimme teambuilding’’ zijn er geen bijeenkomsten, maar slimme oplossingen om het team goed te laten samenwerken en om het ‘’saamhorigheidsgevoel’’ te vergroten en te behouden! En om ervoor te zorgen dat de boodschap tijdens de speech onthouden en toegepast wordt. 

Spreker teambuilding

Ben je op zoek naar een spreker die een teambuilding speech geeft? En die aan je teams en teamleden vertelt hoe ze beter kunnen samenwerken waardoor ze  betere resultaten behalen?  Mijn grootste kracht en kwaliteiten als voormalig bondscoach en mentalcoach in de topsport is teambuilding en het motiveren van de teamleden. Het zit in me om van teams hechte teams te maken en ze te motiveren. 

Wat is teambuilding

Teambuilding is het verbeteren van de samenwerking tussen de teamleden om het gemeenschappelijke doel te bereiken. Hierbij is het kenmerkend dat de teamleden zich ondergeschikt maken aan het team en hun kwaliteiten, ervaringen en kennis in dienst van het team stellen.

Samenwerking en betrokkenheid

Door een teambuilding speech kun je de teamleden niet alleen  leren om beter samen te werken, maar je kunt ze ook meer betrekken en leren hoe ze als teamlid nog méér voor het team kunnen betekenen. Waardoor ze nog waardevollere teamleden worden. Ik laat de teamleden ervaren dat je elkaar nodig hebt en afhankelijk van elkaar bent om goede resultaten te kunnen behalen. Daarnaast is het ook mogelijk om met een speech het saamhorigheidsgevoel en de loyaliteit te vergroten.

Teamleden iets aanleren is één, maar waar het werkelijk om gaat is dat de teamleden het ook in de praktijk toepassen! Daarom schenk ik tijdens de teambuilding speech veel aandacht  aan het stimuleren en motiveren van  teamleden om de opgedane kennis toe te passen.

Spreker teambuilding inhuren

Als teambuilding spreker vind ik het belangrijk dat de opdrachtgever en de teamleden veel aan de speech hebben. Daarom is er variatie, heel veel variatie! Door de variatie blijven de teamleden aandachtig luisteren en komt de boodschap beter over! Zo onthouden ze de boodschap ook.

Waargebeurde verhalen

Naast de vele waargebeurde verhalen die ik vertel is er ook een demonstratie en betrek ik de teamleden op verschillende manieren bij het verhaal. Om het verhaal kracht te geven en om ervoor te zorgen dat de deelnemers het onthouden, gebruik ik diverse objecten. Het geheel is dynamisch en interactief! En de speech zet de teamleden aan het denken! 

Energizers

Afhankelijk van de situatie gebruik ik energizers om mensen ‘’vrij’’ en ‘’los’’ te maken. Hierdoor zullen ze actiever aan de teambuilding presentatie deelnemen. Aan het einde van elke speech geef ik het team een cadeau waardoor de teamleden nog meer naar elkaar groeien en zich meer verbonden met elkaar voelen. 

Teambuilding motiverende speech

Wat betekent teambuilding

Teambuilding betekent dat je je teamleden naar elkaar toe laat groeien zodat de teamleden alles voor elkaar doen en laten.

 • Wil je dat jouw team naar elkaar toe groeit en je teamleden alles voor elkaar doen en laten?
 • Wil je weten hoe je in de sport een hecht team creëert?
 • Of wil je een hecht sales team?
 • En hoe je zelf een hecht team kunt ontwikkelen?

Lees dan verder! Dit is dan echt een interessante presentatie voor je.

logo team leisure

Team Leisure: Geweldige positieve energie

Rob had mij en het team vanaf de eerste seconden gegrepen. Geweldige positieve energie. Echt een aanrader! Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor je fantastische energie en inzichten vanmorgen. Ik spreek namens ons allen als ik zeg dat we onafgebroken en helemaal in je verhaal zaten.

Jouw presentatie sloot naadloos aan op onze teamsessie. Oprecht spot-on!
Mocht je een keer in het Zeeuwse zijn ben je altijd van harte welkom bij ons nieuwe kantoor. De koffie ‘staat klaar’. Tot ziens! Met enthousiaste groet, namens het gehele team. Alexander Snoodijk, Team Leisure

Huur de teambuilding spreker

Neem gerust contact met me op als je nog vragen hebt en je me direct wilt boeken.


Op maat gemaakt

Natuurlijk kan ik een goede teambuilding speech voorbereiden en geven, maar de speech kan ook aan je wensen en aan de teams worden aangepast. 

Duur van de speech: De duur van de speech kan variëren van 20 minuten tot  90 minuten met een kleine pauze! De speech kan op zichzelf staan, maar ook binnen een teambuilding dag ingepast worden.  

Voor teams en leidinggevenden: Naast de speeches voor teams geef ik ook speeches voor leidinggevenden. Ik vertel de leidinggevenden hoe je een team beter kan laten samenwerken.

Mijn ervaring met teambuilding

Als voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en als clubcoach tijdens een drietal Europa Cups voor clubteams heb ik veel ervaring met teambuilding.

Een hecht team kenmerkt zich doordat alle spelers bereid zijn om alles voor elkaar te doen en te laten om de doelstelling te bereiken! De teamleden zijn dan bereid om zich volledig in dienst te stellen van het team! Het gevolg daarvan is dat een team boven zichzelf uitstijgt en geweldige presentaties kan behalen! The sky is the limit!

Teamsynergie

Een ploeg met een hechte team synergie kan van een team winnen dat technisch en tactisch sterker is. Samenwerking in combinatie met de juiste mentaliteit zorgt ervoor dat een team boven zichzelf uitstijgt en onoverwinnelijk is!

Gastspreker teambuilding inhuren

Als gastspreker teambuilding vertel ik je tijdens de presentatie over de voorwaarden en technieken om een hecht team te kunnen ontwikkelen. Bij teambuilding is het belangrijk dat het team m.b.t. de doelstelling en planning betrokken wordt en er als team volledig achter staat!

Proces van teambuilding

Tijdens de presentatie zal ik je over dat hele proces vertellen. Daarnaast geef ik aan hoe je ervoor kunt zorgen dat elk teamlid een band opbouwt met alle individuele teamleden en met het team als geheel.

Ook moeten de teamleden zich realiseren dat ze van elkaar afhankelijk zijn en elkaar echt nodig hebben. Ik vermeld je hoe je dat zou kunnen doen.

Hoe vorm je een hecht team?

Tijdens de presentatie vertel ik je alle ins en outs over hoe je van een groep mensen een hecht team maakt. Ik maak hierbij gebruik van veel verhalen uit mijn eigen ervaring als clubcoach, bondscoach en mental coach.

Hechte teams in je bedrijf

Neem contact op voor informatie en om me te boeken.


Motiverende speech over teambuilding

In deze teambuilding speech ga ik het ook hebben over de drie zaken waar een teamlid zich moet focussen. Een ander belangrijk onderwerp waar ik over ga vertellen is dat een team zich alleen optimaal kan ontwikkelen als het team twee mentale principes toepast!

Communicatie

De manier van communiceren door alle teamleden, dus ook door de teamleider, manager en coach is essentieel voor het succes. Hoe zeg je iets?  Welke woorden gebruik je?  En hoe formuleer je de zinnen en vragen? En nog een drietal andere belangrijke aspecten in de communicatie! 

Ik vertel ook over een viertal technieken om de teamleden te betrekken en om ervoor te zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen! Een andere belangrijke factor is dat de individuen en teamleden zelfvertrouwen hebben.

Swiss hockey

Tijdens de presentatie vertel ik je hoe je het zelfvertrouwen van een individuele speler en van het team kunt vergroten. Het laatste waarover ik spreek zijn de verschillende fasen waarin het team zich bevindt. En geef ik van elke fase de kenmerken aan en hoe je in deze fase kunt handelen. 

Na de presentatie ben je je bewust geworden van het belang van een hecht team. En heb je concrete en eenvoudig toe te passen technieken gekregen waarmee je een hecht team kunt creëren. Je krijgt door deze presentatie veel ideeën, kennis, inspiratie en energie.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.