Home » Teambuilding specialist


Teambuilding specialist Rob Wuijster

Op deze pagina vind je alles wat ik je als teambuilding specialist kan bieden. Het is een snelle toegang om alles gemakkelijk te kunnen vinden.

Je leest hier wanneer het zinvol is de teambuilding specialist te laten komen en wat ik kan voor je kan betekenen om van je team een eenheid te smeden.

Rob wuijster teambuilding specialist


Teambuilding specialist nodig

Helaas, soms botert het niet zo erg in een team. Soms is er wrijving tussen de verschillende teamleden. En soms is de samenwerking matig en soms zelfs heel erg slecht. Soms is de oorzaak van een het matig functioneren van een team heel duidelijk zichtbaar. En soms is het veel subtieler.

Herken je één of meerdere van de volgende situaties?

  • De teamleden en teams werken niet goed met elkaar samen
  • De neuzen van de teamleden wijzen niet in dezelfde richting
  • De teamleden zijn niet betrokken en denken niet mee
  • De teamleden hebben geen respect en waardering voor teamleden en andere teams
  • De teamleden hebben een negatieve instelling
  • Teamleden steunen en helpen elkaar niet bij tegenslagen en moeilijke zaken.
  • Binnen het team zijn er irritaties, frustraties en conflicten
  • Er zit geen vuur en power in het team
  • De teamleden gaan er niet voor en geven niet alles!

Nogmaals, je kunt het veranderen! Tijdens de teambuilding speeches, workshops, trainingen en het begeleidingstrajact ligt het accent op vijf zaken.

Serieuze team trainingen

teambuilding motiverende speech

Teambuilding motiverende speech

Teambuilding is een motiverende speech van voormalig bondscoach Rob Wuijster, dé teambuilding specialist van Nederland. Als je een spreker teambuilding wilt inhuren moet je bij…

Lees meer


Oplossingen van de teambuilding specialist

Dienstbaar aan het team

Het eerste accent is dat de teamleden echte teamplayers worden en zich dienstbaar aan het team maken. Dus, dat al hun gedrag en optreden een gunstige invloed op het team en de samenwerking tussen de teamleden heeft. Ik vertel ze over de kenmerken van echte teamplayers! Wat doen ze? Hoe handelen ze? En geef aan hoe je dus een echte teamplayer kunt worden.

Samenwerken

Het tweede accent is hoe je als teamplayer zo optimaal als mogelijk met andere teamleden en teams kunt samenwerken. Ik geef dus concrete technieken en manieren aan hoe je optimaal met anderen kunt samenwerken!

Motiveren

Het derde accent is het motiveren van de teamleden. Dus dat ze de technieken en manieren die ik aangegeven heb om een goede teamplayer te zijn en om optimaal samen te werken echt gaan toepassen. Weten is één, maar het gaat er uiteindelijk om dat de teamleden het werkelijk gaan toepassen! Het gaan werkelijk gaan doen!

Team mindset

Het vierde accent is de team mindset! Het is me opgevallen dat teams die goed samenwerken een bepaalde team mindset hebben. Deze team mindset bestaat uit vijf componenten. Tijdens de teammeetings vertel ik over deze vijf componenten en motiveer ik de teamleden om deze team mindset over te nemen. En ik vertel uiteraard ook hoe ze dat kunnen doen!

Team ontwikkeling

Het vijfde accent is de ontwikkeling van een team! Een team is dynamisch en bevindt zich afwisselend in één van de vijf fasen. Het is belangrijk dat de teamleden zich bewust van deze fases worden. Elke fase heeft namelijk specifieke kenmerken en vereist een bepaalde manier van handelen. Alleen als de teamleden van deze fases op de hoogte zijn kunnen ze er goed mee omgaan. En kunnen ze in de fase terecht komen waar ze optimale resultaten behalen kunnen.

Kenmerken van de speeches, workshops en trainingen

De teamleden en teams krijgen concrete technieken en handvatten aangereikt die met succes in de praktijk getoetst zijn. Het werkt dus! Daarnaast zijn de technieken en handvatten eenvoudig en direct in de praktijk toe te passen!

Daarnaast zijn de team meetings inspirerend, stimulerend, motiverend en leerzaam. De deelnemers ervaren tijdens de meetings een soort yes gevoel. En het gevoel: ‘’ik wil er mee aan de gang gaan’’.

De team meetings zijn ook plezierig om te volgen. De meetings zijn uitdagend en gericht op positiviteit, ontwikkeling en groei.

De meetings zijn ook eenvoudig te begrijpen! Ik gebruik eenvoudige taal, veel voorbeelden en vertel veel verhalen. Ook maak ik gebruik van metaforen, demonstraties en voorwerpen. Alles wat ik gebruik heeft als doel om de boodschap goed en duidelijk over te brengen. En er voor te zorgen dat ze boodschap onthouden. En natuurlijk ook voor de entertainment! Het wordt ook zo veel plezieriger om de teambuilding te volgen.

Contact met de teambuilding specialist

Als je resultaat wilt van je teambuilding activiteiten en uiteindelijk wilt dat je team boven zichzelf uitstijgt, neem dan contact met je me op, dan praten we verder.


Teambuilding traject of speech voor ondernemersverenigingen

Ben je op  zoek naar een leuke, plezierige, waardevolle, leerzame en motiverende invulling voor bij je ondernemersvereniging? Bijvoorbeeld als leuke afwisseling bij de algemene leden vergadering? Je kunt me boeken voor een inspirerende teambuilding speech, ook voor ondernemersverenigingen. 

Dit moet iedere ondernemer weten

Een ondernemer moet op de hoogte zijn van hoe je hechte teams kunt creëren  die optimaal met elkaar samenwerken en die uiteindelijk uitstekende resultaten behalen. Dit moet je weten, ook als jouw leidinggevenden de teams aansturen! 

Het is voor een ondernemer belangrijk om kennis van teambuilding te hebben. Als je dat niet hebt is het heel moeilijk om te beoordelen of de leidinggevenden het wel goed doen. En dan is het ook onmogelijk om leidinggevenden tips te geven over hoe ze de medewerkers beter kunnen laten samenwerken. Of hoe ze een betere sfeer kunnen creëren en de medewerkers meer kunnen betrekken.  

Sterker nog, jij als CEO moet input geven en beslissen over bepaalde technieken om teams in de juiste richting te sturen. Je moet bijvoorbeeld beslissen over  de doelstellingen van het bedrijf en de teamdoelstellingen.  

Effectieve teambuilding technieken

Ik vertel je ook over creatieve, effectieve en efficiënte teambuilding technieken die je zelf kunt toepassen. Maar die kun je ook aan de leidinggevenden doorgeven. Hierdoor kunnen zij zich ontwikkelen en raken ze ook weer gemotiveerd en geïnspireerd. 

Elke ondernemer moet globaal op de hoogte zijn van hoe je hechte en goed samenwerkende teams kunt creëren en goede resultaten met deze teams kunt behalen. Wil je dat je teams goed samenwerken en goede resultaten behalen? Neem dan contact met me op voor een teambuilding speech.

Ervaring met teambuilding

Als voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team heb ik veel met teambuilding te maken gehad. Om goede resultaten te kunnen behalen moeten alle neuzen in dezelfde richting wijzen en moeten de spelers echte teamplayers zijn en optimaal met elkaar samenwerken.

Teambuilding en het motiveren van de teamleden en team waren mijn grootste kracht en kwaliteit als bondscoach. Het is iets waar ik goed in ben, dat me ligt en wat me ook mateloos interesseert. We hebben ook zeer goede resultaten behaald ondanks dat we op technisch gebied vaak minder sterk waren dan de tegenstanders. Maar door goed als team samen te werken en door een hecht team te zijn konden we onze matige techniek compenseren!

‘’Teamwork verslaat talent en kwaliteit, vooral als talent en kwaliteit niet samenwerkt!’’

Als coach ben ik altijd erg creatief geweest om teams naar elkaar te laten groeien. Deze creatieve manieren gebruik ik nog steeds bij de teambuilding activiteiten.

Boven zichzelf uitgroeien

Doordat we een heel hecht team waren en de teamleden echte teamplayers waren en goed met elkaar samenwerkten groeide het team boven zichzelf uit. En behaalden we zeer goede resultaten. Het gevolg van dat het team boven zichzelf uitsteeg was dat de spelers ook boven zichzelf uit groeiden en de beste waren die ze konden zijn! Hierdoor kregen de teamleden vertrouwen en hierdoor ging het team nog beter presteren.

Hoe mooi zou het zijn als de teamleden zich in dienst stellen van het team en het behalen van de doelstelling. En dat ze goed met de overige teamleden en met de andere teams samenwerken. Echte teamplayers zijn die voor elkaar, voor het bedrijf en voor de doelstelling door het vuur gaan! Hoe mooi is het als alle neuzen in dezelfde richting wijzen? Het goede nieuws is dat het mogelijk is!

Neem contact met me op

Als je resultaat wilt van je teambuilding activiteiten en uiteindelijk wilt dat je team boven zichzelf uitstijgt, neem dan contact met je me op, dan praten we verder.


Teambuilding op het blog

En als je gewoon meer wilt weten over teambuilding en er graag iets over wilt lezen, ga dan naar het blog. Daar vind je massa’s artikelen en tips over teambuilding.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.