Home » Leiderschap bij teams » Teamdoelen » Teambuilding activiteiten op kantoor
teambuilding op kantoor

Teambuilding activiteiten op kantoor

Bijgewerkt op 21 juni 2024

Teambuilding activiteiten op kantoor

Teambuilding activiteiten op kantoor kan heel gemakkelijk, want voor teambuilding activiteiten heb je weinig ruimte nodig. En hoe groot je ruimte is, is niet van invloed op de kwaliteit van de teambuilding activiteit. Daarom zouden jullie echt eens moeten denken aan teambuilding activiteiten op kantoor. In dit artikel geef ik je 2 tips die jullie direct kunnen toepassen en een paar suggesties voor de toekomst.

Tips voor teambuilding activiteiten op kantoor

Voor teambuilding activiteiten heb je weinig ruimte nodig. De ruimte heeft geen invloed op de kwaliteit van de teambuilding activiteit. Het gaat immers om de inhoud! Dus teambuilding activiteiten kunnen dus heel goed op kantoor plaatsvinden.

Ik wil je nu twee tips geven om als team beter samen te werken en om betere resultaten te krijgen. En om een waardevoller teamlid te worden.

  1. Spreek elkaar aan op elkaars optreden en handelen als dit ongunstig is voor het behalen van de doelstelling en voor het team. Vaak zie je dat teamleden elkaar niet aanspreken omdat ze het gevoel hebben dat het positief is om het niet uit te spreken. Ook kan het zijn dat teamleden het niet uitspreken omdat ze bang voor conflicten zijn. Spreek elkaar aan op ongunstig gedrag en ongunstig optreden. Uiteindelijk worden zowel elk teamlid als het team hier beter door!
  2. Denk altijd aan het belang van het team. En aan het behalen van de doelstelling. Vraag je bij alles af of het gunstig voor het team is. En of je door deze keuze dichter bij het bereiken van de teamdoelstelling komt.

Teambuilding op kantoor

Je kunt ook teambuilding activiteiten kunnen op het kantoor organiseren: een teambuilding workshop, een training of een speech. Natuurlijk kunnen er ook teambuildingtrajecten plaatsvinden.Teambuilding activiteiten op kantoor zijn boeiend, spannend en kunnen ook speels zijn! 

Theorie en groepsopdrachten

De teambuilding activiteiten op kantoor bestaan uit theorie en kunnen ondersteund worden door groepsopdrachten. Ook kan de theorie ondersteund worden door kleine fysieke groepsopdrachten. Voor deze fysieke groepsopdrachten heb je weinig ruimte nodig.  Hierdoor wordt de boodschap direct duidelijk en onthouden de teamleden de boodschap ook beter. Van tevoren overleggen we of we van groepsopdrachten en fysieke groepsopdrachten gebruik gaan maken. De teambuilding activiteiten worden namelijk op maat gemaakt. 

Demonstraties en voorwerpen

Vaak maak ik gebruik van demonstraties en voorwerpen en vertel ik waargebeurde verhalen. Dus teambuilding activiteiten op kantoor zijn absoluut niet saai!  Ze zijn boeiend en interessant!

Liever kijken dan lezen?

Teambuilding op kantoor, bekijk deze video op YouTube

Voordelen van teambuilding op kantoor

Voordelen van teambuilding activiteiten op kantoor:

  • Doordat de ruimte kleiner en afgesloten is, is de gehele groep eenvoudiger te bereiken. Op één moment contact hebben met alle deelnemers is essentieel! Voor teambuilding is het gunstiger om alle teamleden dicht bij elkaar in een afgesloten ruimte te hebben. 
  • Door de beperkte ruimte is het mogelijk om een demonstratie voor de hele groep te geven
  • I.m.v. de begrensde ruimte is het gebruik van voorwerpen zeer geschikt. 
  • Geen hinder van weersomstandigheden en afleidingen van buitenaf. 
  • Om een team naar elkaar te laten groeien moeten alle teamleden bij elkaar zijn! Ze moeten elkaar zien en horen! Het werken in kleine groepen die verdeeld ergens buiten lopen is dus in die zin niet echt effectief! 
  • Het organiseren van een teambuilding activiteit op kantoor is financieel gunstiger dan een locatie moeten afhuren. Het scheelt heel wat in de kosten!  

Teambuilding activiteiten op kantoor zijn dus een goed idee. Het kantoor heeft een groot aantal voordelen vergeleken met outdoor activiteiten. Doordat alle teamleden dicht bij elkaar in één afgesloten ruimte zijn heb je met iedereen contact en is het eenvoudiger om onder andere afspraken te maken en overleggen hoe je beter kunt samenwerken! En dan kunnen alle teamleden op elkaar reageren. Met andere woorden, je kunt dus veel verder de diepte in gaan en alles beter op elkaar afstemmen!  En dat is waar het bij teambuilding om gaat! 

Neem vrijblijvend contact met me op als je wilt overleggen en vragen hebt. 

, ,


Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.