Home » Leiderschap bij teams » Teamdoelen » Teambuilding en winnaarsmentaliteit
teambuilding en winnaarsmentaliteit

Teambuilding en winnaarsmentaliteit

Bijgewerkt op 21 juni 2024

Teambuilding en winnaarsmentaliteit

Teambuilding en winnaarsmentaliteit: Als je een winnaarsmentaliteit bij alle teamleden gestimuleert, wordt het team hechter. De teamleden groeien hierdoor naar elkaar! Met andere woorden, door te hameren en coachen op het hebben van een winnaarsmentaliteit ontstaat er een “wij”-gevoel. En dat “wij” gevoel vertelt hoe hecht het team is. Hier lees je hoe je een winnaarsmentaliteit bij je teamleden kunt ontwikkelen.

Winnaarsmentaliteit bij de teamleden ontwikkelen

Wil je een team waarbij de teamleden beter samenwerken? En wil je dat het team hechter wordt?  Ontwikkel dan een winnaarsmentaliteit bij de teamleden. Naast dat het team hechter wordt zullen de teamleden er dan volledig voor gaan! Het team zal zich voor honderd procent inzetten om goede resultaten te behalen. Ze zullen ook heel ver gaan om de doelen te bereiken! En de teamleden zullen zich ook inzetten! 

Ik kan je helpen een winnaarsmentaliteit bij het team te ontwikkelen. Je kunt de gedachten van de teamleden beïnvloeden. Er zijn een groot aantal manieren om de gedachten van het team gunstig te beïnvloeden

Muhammed Ali

Cassius Marcellus Clay, alias Muhammad Ali, ooit een zeer succesvol bokser, paste een techniek bij zichzelf toe om bij zichzelf een winnaarsmentaliteit te creëren. Hij paste ‘’zelf motivators’’ toe zoals:

I’m the greatest

Muhammad Ali

Teambuilding en winnaarsmentaliteit

Deze techniek heb ik in mijn tijd als bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam1 toegepast. We kwalificeerden ons als eerste land tijdens een kwalificatietoernooi in Moskou voor de Europa Cup.

Je team kan nog zo hecht zijn en goed samenwerken, maar als het bij je teamleden aan een winnaarsmentaliteit ontbreekt dan houdt het op! En dan kan het team nooit optimale resultaten behalen. Pas als het team er echt honderd procent voor gaat, dan zal het team pas echt succesvol worden en de top kunnen bereiken!

Het mooie is dat als je een winnaarsmentaliteit bij je team ontwikkelt, de teamleden hierdoor naar elkaar toe groeien! Het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit is een manier om de teamleden naar elkaar toe te laten groeien. En om een hechter team te creëren. Wil je een hechter team? Wil je dat er een saamhorigheidsgevoel ontstaat? Ontwikkel dan een winnaarsmentaliteit bij de teamleden! 

  1. Wikipedia: Zwitserse hockeyploeg (mannen)
,
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.