Home » Leiderschap bij teams » Gedrag van teamleden » 9 redenen voor teambuilding succesvolle teams
9 redenen voor teambuilding bij succesvolle teams

9 redenen voor teambuilding succesvolle teams

Bijgewerkt op 20 juni 2024

9 redenen voor sterke teambuilding

Hier lees je 9 redenen voor teambuilding bij succesvolle teams. Ook als het lijkt alsof je het al helemaal voor elkaar hebt1. Ook als je tevreden bent over de manier van samenwerken van je team en de resultaten die het team behaalt.

Teambuilding bij succesvolle teams

Waarschijnlijk zie je wel in dat er dingen beter kunnen en dat er af en toe iets fout gaat.  Maar over het algemeen gaat het goed. Alle medewerkers lijken tevreden en de sfeer is oké. En je hebt zoiets van “soms moet ik ook gewoon tevreden zijn”. Het bedrijf is mijn kind en de medewerkers werken om geld te verdienen.  En ik kan niet verwachten dat de medewerkers dezelfde instelling als mij als ondernemer hebben. En om de teamband te vergroten organiseer ik jaarlijks een teamuitje. Dus aan serieuze teambuilding heb ik geen behoefte. Het gaat namelijk goed!  Dit klinkt allemaal heel reëel, maar is dat wel zo? 

9 redenen voor teambuilding succesvolle teams!

Hieronder geef ik je negen redenen aan waarom je aan serieuze teambuilding zou moeten doen als je wilt dat je team goed blijft samenwerken en goede resultaten behaalt. 

Alles waar je je aandacht op richt, groeit! 

En als je ergens geen aandacht aan besteed, gaat het achteruit. Dus als je wilt dat het team goed blijft samenwerken zul je af en toe gericht tijd en aandacht aan serieuze teambuilding moeten besteden.

Een team uitje of bedrijfsuitje helpt niet

Een jaarlijks teamuitje is leuk, ontspannend en gezellig, maar de teamband versterkt er niet genoeg door om goed met de dagelijkse druk en problemen om te gaan. (Hier kun je er meer over lezen in het artikel: Teambuilding is onzin).

Als je de teamband bestand wil maken t.o.v. alle werkdruk en problemen zul je de diepte in moeten gaan en aan serieuze teambuilding moeten gaan doen.

Sterke teambuilding: in de vierde fase komen en blijven

Elk team is voortdurend in beweging! En kan zich in vijf fasen bevinden. Slechts in de vierde fase kan het team optimaal presteren. Als je team goed samenwerkt en goede resultaten behaalt is de kans groot dat je team momenteel in die vierde fase is. Maar hoe blijf je in die fase? Je wilt namelijk niet dat je team minder goed gaat samenwerken en mindere resultaten behaalt. Misschien denk je wel dat het niet zo snel gebeurt. Maar de ervaring leert me dat het heel snel kan omslaan. 

Het kan ook dat je vindt en het idee hebt dat het team goed samenwerkt en goede resultaten behaalt terwijl het team niet in de vierde fase zit. Met een beetje hulp kan het team in de vierde fase terechtkomen. Met als gevolg dat ze nog beter gaan samenwerken en betere resultaten behalen. 

Tijdens een training kun je de medewerkers bewust maken van de fases. Je kunt je mensen laten ervaren in welke fase het team zit en hoe ze in die vierde fase komen en blijven. 

Hechte teams en teams die al langer met elkaar samenwerken

Bij medewerkers die al langer met elkaar samenwerken en teams waarbij de medewerkers een soort vriendschap hebben, is de kans groot dat ze elkaar niet meer corrigeren. Ze spreken elkaar er dan niet meer op aan  als iemand de afspraken niet nakomt of zich niet aan de teamwaarden en teamnormen houdt. 

Tijdens een teambuilding training worden alle medewerkers weer scherp gezet.  Ze worden eraan herinnerd dat het belangrijk is om elkaar aan te spreken als dat nodig is. Hierdoor voorkom je dat het team achterover leunt en indut! Waardoor de medewerkers uiteindelijk minder goed gaan samenwerken en het team mindere resultaten behaalt. 

Sterke teambuilding: ongunstig gedrag en ongunstige gewoontes omvormen

In de loop van de tijd kunnen er heel subtiel allerlei ongunstige gewoontes en gedrag bij de medewerkers insluipen. Bij het begin heeft niemand dit in de gaten. Soms voelen medewerkers dat het anders is. Maar ze kunnen er de vinger niet op leggen. Het begint bij irritaties en frustraties en dat kan escaleren tot grote conflicten. 

Je kunt dit voorkomen door tijdig aan teambuilding te doen. Dit soort zaken komen tijdens de training naar boven. En kunnen direct opgelost worden voordat het escaleert en de bom ontploft. 

Elk team heeft af en toe een motivatie boost nodig, ook succesvolle teams

Elk team, hoe gedreven het team ook is, heeft af en toe een motivatie boost nodig! Als dat niet gebeurt kan de motivatie van de medewerkers sterk verminderen en in het ergste geval verdwijnen. Als je niet bewust een motivatie boost inplant, ben je afhankelijk van situaties die spontaan ontstaan waardoor de medewerkers gemotiveerd worden.  

Dit probleem kun je tackelen door af en toe een motivatie boost te geven d.m.v. een teambuilding training. Voorkom dat de motivatie vermindert of zelfs verdwijnt door het geven van een teambuilding training waar de medewerkers gemotiveerd worden.

Teamgedachten en het verwijnen van het kritische denken

De medewerkers van hechte teams gaan in de loop van de tijd op dezelfde manier denken. Hierdoor verdwijnt de creativiteit en het kritische denken! Het gevolg hiervan is dat het team zich niet meer ontwikkelt. En uiteindelijk wordt de motivatie minder en gaat het team minder presteren. 

Tijdens een training wordt het creatieve en positief kritisch denken gestimuleerd. En hierdoor voorkom je dat alle medewerkers op dezelfde manier gaan denken! 

Het risico van het ontstaan van gemakzucht

Bij teams waarbij de sfeer goed is en die ook goed presteren ligt een groot gevaar op de loer: medewerkers kunnen gemakzuchtig worden! Hierdoor zullen ze te relaxed worden en een stapje minder zetten en achterover gaan leunen. Het gevolg hiervan is dat het team mindere resultaten gaat behalen. Rust roest! 

Je kunt dit heel eenvoudig voorkomen door serieuze teambuilding. Tijdens de bijeenkomsten worden de medewerkers scherp gehouden en gestimuleerd om zich voortdurend te ontwikkelen en te groeien.. Het gevolg hiervan is dat de medewerkers ijverig blijven!  

Niets is eeuwig

Het is een misvatting dat als je tevreden bent over de resultaten die het team behaalt, dit altijd zo blijft. Het is absoluut niet zo dat dit zo blijft! Niets doen en geen aandacht aan de teams schenken is een recept voor achteruitgang: een minder goede samenwerking en minder goede resultaten! 

9 redenen voor krachtige teambuilding bij succesvolle teams

Voorkom dat het bij je teams fout gaat en er veel schade wordt aangericht. Zorg dat je dit vóór bent! Plan af en toe tijd voor echte sterke teambuilding om te voorkomen dat het fout gaat en teams minder goed gaan samenwerken en mindere resultaten behalen2. Door het tijdig aan serieuze, zinvolle, echte  teambuilding te doen zorg je ervoor dat de teams goed blijven samenwerken en goede resultaten blijven behalen. 

Om ervoor te zorgen dat teams goed blijven draaien en goede resultaten blijven behalen, zul je af en toe tijd, geld en energie aan de medewerkers en teams moeten besteden. Je zult de diepte in moeten gaan met je medewerkers en teams.. Als je aan echt sterke teambuilding doet, betaalt zich dit uiteindelijk dubbel en dwars weer terug! 

Je hebt nu de 9 redenen voor sterke teambuilding hier kunnen lezen. Heb je vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op. Je kunt me bellen of mailen.


Referenties bij deze 9 redenen voor teambuilding bij succesvolle teams

  1. Harvard: Why teams don’t work
  2. RallyBright: What are team dynamics?
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.