Home » Teambuilding » Teambuilding activiteiten leiden tot betere samenwerking
teambuilding activiteiten

Bijgewerkt op 18 september 2023

Teambuilding activiteiten leiden tot betere samenwerking

Een tijd geleden kreeg ik een teambuilding opdracht . Bij de voorbespreking hoorde ik dat de diverse afdelingen niet goed met elkaar samenwerkten en dat mensen ook geen respect en waardering voor andere afdelingen hadden.

Perspectief van de magazijnmedewerkers

Tijdens de teambuilding-activiteit vertelden de magazijnmedewerkers dat ze de indruk hadden dat de sales mensen maar een luizenbaan hadden en niets anders deden dan een beetje rond rijden!

Perspectief van sales

En sales had zoiets van dat de magazijnmedewerkers de hele dag koffie dronken en af en toe wat voor verzending klaar zetten. Beide afdelingen waren hierdoor geïrriteerd en daardoor waren ze niet bereid om goed en intensief met elkaar samen te werken!

Tijdens de teambuilding-activiteit kregen de teams en de teamleden een totaal ander inzicht van elkaars werk en van elkaar. Ze zagen in dat alle irritaties en frustraties totaal onterecht waren en gebaseerd waren op onterechte ideeën en veronderstellingen.

Wat ervaren mensen bij teambuilding activiteiten?

De teamleden horen welke kenmerken en vaardigheden echte teamplayers hebben. En ze worden gemotiveerd om deze kenmerken en vaardigheden over te nemen en te integreren. Daarnaast hebben we het uitgebreid hoe je bewust beter kunt samenwerken waardoor het team optimaal presteert!

Als bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en als coach tijdens drie Europacups voor clubteams heb ik veel aandacht besteed aan teambuilding activiteiten. Deze activiteiten hebben ervoor gezorgd dat de teams als eenheid handelden en daardoor succesvol waren.

We gingen niet bowlen, uit eten en spelletjes doen om een hecht team te creëren, maar we hebben heel bewust aan teambuilding gewerkt. De spelers hebben we doordrongen van het nut van een goede samenwerking. En hebben ook laten zien hoe we beter kunnen samenwerken. Vervolgens hebben we de spelers gemotiveerd om zelf ook bewust beter te gaan samenwerken.

Deze aanpak is ook zeer geschikt om bij je bedrijf toe te passen. Het is mogelijk dit te doen in een training, workshop of met een teambuilding speech. Wil je het nog intensiever? Dan is een teambuilding traject een zeer goede keuze.

Teamactiviteiten: samen zijn we sterker

Teambuilding activiteiten brengen de boodschap over: Samen zijn we sterker.

Werken de teamleden en de teams in jouw bedrijf niet goed met elkaar samen? Zijn er irritaties en waarderen en respecteren de teamleden en teams elkaar niet? Neem dan gerust contact met me op. Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

teambuilding

Creëer je droomteam

Ontdek wat er gebeuren moet om van jouw team een team te maken waar iedere leidinggevende van droomt.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team. Gastspreker, spreekt over teambuilding, leiderschap en winnaarsmentaliteit.