Home » Team-building » Teamwork » Teamleden met moeilijk gedrag

Teamleden met moeilijk gedrag

teamleden met moeilijk gedrag

Teamleden met moeilijk gedrag

Je bent een enthousiaste en gemotiveerde leidinggevende en je wilt het beste uit je team halen. Je steekt veel tijd en energie in je team. Dat vind je ook leuk, maar je verwacht dat alle teamleden meewerken en iets positiefs bijdragen aan het team. De meeste teamleden van je team zijn ook echte teamplayers. Ze doen hun best, hebben een goede inbreng en proberen er het beste van te maken.

Negatieve sfeer in het team

Helaas geldt dat niet voor alle teamleden. In je team zit ook vast wel een teamlid met moeilijk gedrag. Dit teamlid heeft met zijn moeilijke gedrag een negatieve invloed op de sfeer en de resultaten van je team. En daar zijn het team en jij als leidinggevende niet blij mee.

logo team leisure

Team Leisure: Geweldige positieve energie

Rob had mij en het team vanaf de eerste seconden gegrepen. Geweldige positieve energie. Echt een aanrader! Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor je fantastische energie en inzichten vanmorgen. Ik spreek namens ons allen als ik zeg dat we onafgebroken en helemaal in je verhaal zaten. Jouw presentatie sloot naadloos aan op onze teamsessie. …

Team Leisure: Geweldige positieve energie Lees meer »

Herken je dit moeilijke gedrag?

Herken je het volgende moeilijke gedrag bij één van je teamleden?

 • Een teamlid dat het bewust voor andere teamleden verpest.
 • Of een talentvol teamlid die niet het maximale uit zichzelf haalt en die niet gemotiveerd is.
 • Een teamlid die geen teamplayer is en zichzelf belangrijker vindt dan het team en die zich niet aan de afspraken houdt. En die niet mee wil werken in de ontwikkeling van het team en alleen aan zichzelf denkt.
 • Of een teamlid dat heel veel aandacht nodig heeft.
 • Misschien een teamlid met enorme kwaliteiten die het laat zitten op de momenten dat het tegenzit.

Vul dit rijtje zelf maar verder aan.

Teamleden met moeilijk gedrag

Er is goed nieuws! Je kunt als leidinggevende het gedrag van dit teamlid gunstig beïnvloeden. Tijdens de teambuilding workshops, trainingen en speeches krijg je veel praktische en concrete tips en technieken aangereikt waarmee je het teamlid kunt beïnvloeden, waarna het teamlid zelf zijn gedrag verandert en een waardevoller teamlid wordt. De technieken en tips die ik geef heb ik zelf met succes in de praktijk toegepast.

Ben je een leidinggevende en heb je een teamlid met moeilijk gedrag in je team? Wil je concrete technieken weten hoe je dit teamlid kunt beïnvloeden waardoor hij zijn gedrag verandert? En een echte teamplayer wordt? Vraag dan informatie aan.

Kenmerken van de teambuilding meetings

De kenmerken van de teambuilding meetings zijn:

 • Praktijkgericht
 • Oplossingsgericht
 • Positief
 • Motiverend
 • Inspirerend
 • Zet je aan het denken

Teambuilding

Heeft jouw team een teambuildingactiviteit nodig? Vraag kosteloos de checklist op!

Meer in deze rubrieken: ,
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team