Home » Team-building » Teamwork » Negatieve invloed op de sfeer in het team

Negatieve invloed op de sfeer in het team

negatieve invloed op de sfeer in het team

Geschatte leestijd: 3 minuten

Negatieve invloed op de sfeer in het team

Moeilijk gedrag is bijvoorbeeld een teamlid dat zichzelf belangrijker vindt dan andere teamleden. En soms vindt een medewerker zichzelf zelfs belangrijker dan het team. En een andere medewerker met moeilijk gedrag is een medewerker die zich niet houdt aan de afspraken en normen binnen het team.

Het teamlid dat te laat komt

Even een concreet voorbeeld van een medewerker die bijna altijd te laat komt. Je kunt dan een aantal dingen doen.

  • Als manager kun je aangeven dat het de normaalste zaak van de wereld is dat elk teamlid, dus hij ook gewoon op tijd komt.
  • De volgende stap zou kunnen zijn dat je zegt dat als hij te laat blijft komen hij het signaal afgeeft dat hij zich belangrijker voelt dan de andere teamleden.
  • Een andere optie is om dit teamlid verantwoordelijkheid te geven. En dat kan op een heel plezierige manier. Ik geef je een voorbeeld uit de sport, maar deze techniek kun je in het bedrijfsleven toepassen.

Ik heb in de tijd dat ik sportteams coachte eens een speler de opdracht gegeven om bij te houden welke spelers op tijd en welke spelers te laat kwamen. Hij hield dat bij op een lijst. En elke speler die te laat kwam moest een kleine bijdrage aan de gezamenlijke teampot betalen. Maar om te weten wie te laat en wie op tijd kwamen moest hij zelf ook op tijd zijn! Vanaf dat moment was de speler altijd als eerste aanwezig!  Deze oplossing was effectief en efficiënt 😉

Negatieve invloed op de sfeer in het team

Nogmaals, dit kun je natuurlijk ook heel goed in het bedrijfsleven toepassen. Vertel dit met een lach op je gezicht. Hierdoor ontstaat ook een fijne sfeer! Maar de pointe is dat je bepaalde dingen op een heel ontspannen, plezierige en creatieve manier kunt oplossen.

Optimale resultaten bereik je alleen wanneer de teamleden met moeilijk gedrag echte teamplayers worden!

Ik ben teambuilding specialist en daar ben ik altijd erg creatief in geweest. In mijn speeches en begeleidingstrajecten kan ik je hier nog veel meer over vertellen.

Teambuilding

Heeft jouw team een teambuildingactiviteit nodig? Vraag kosteloos de checklist op!

Categorieën: ,
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team