Home » Teamwork » Teamleiders » Intrinsieke motivatie verhogen

Intrinsieke motivatie verhogen

intrinsieke motivatie

Leestijd: 3 minuten

Intrinsieke motivatie verhogen

Laten we eerlijk zijn, het zou natuurlijk ideaal zijn wanneer alle teamleden intrinsiek gemotiveerd zijn en wij als leidinggevenden niet meer hoeven te motiveren. Maar teamleden zijn net mensen. Ook zij moeten af-en-toe of voortdurend gemotiveerd worden.

Ook als medewerkers super intrinsiek gemotiveerd zijn. Elke medewerker komt in situaties terecht waarin zijn motivatie vermindert of zelfs verdwijnt!

Intrinsieke motivatie verhogen

Er zijn technieken om de motivatie te verhogen. Het is belangrijk om systematisch en consequent de motivatie te stimuleren. Laat dit niet versloffen. Zorg dat ze hun motivatie niet volledig of gedeeltelijk kwijt raken. Het is beter om de teamleden intrinsiek gemotiveerd te houden. Werk daar dus aan.

logo team leisure

Team Leisure: Geweldige positieve energie

Rob had mij en het team vanaf de eerste seconden gegrepen. Geweldige positieve energie. Echt een aanrader! Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor je fantastische energie en inzichten vanmorgen. Ik spreek namens ons allen als ik zeg dat we onafgebroken en helemaal in je verhaal zaten. Jouw presentatie sloot naadloos aan op onze teamsessie. …

Team Leisure: Geweldige positieve energie Lees meer »

Wat is de motivatie

Het is als leidinggevende super belangrijk om te weten waarom de medewerkers werken. Hoe kun je iemand intrinsiek coachen als je niet weet waarom iemand het doet?

Vraag naar de reden

Vraag aan elk teamlid daarom waarom hij of zij werkt. En waarom hij en zij juist bij dit bedrijf werkt. Een medewerker zal dan één of meerdere redenen geven. Die redenen zijn de intrinsieke motivatie. En daarmee kun je het teamlid prikkelen en stimuleren. Hiermee kun je de medewerker gemotiveerd houden.

Coach op de intrinsieke motivatie

Stel je voor dat een medewerker zegt dat hij dit werk doet omdat hij het zo uitdagend vindt om samen te werken met een team om goede resultaten te behalen.

Je kunt als leidinggevende deze medewerker prikkelen en stimuleren door te coachen op de noodzaak van goede samenwerking. En de kick die het geeft als er goed samen gewerkt wordt. En je kunt dit teamlid eraan herinneren dat als we als team goed samenwerken we als team goede resultaten kunnen behalen.

Samenvattend: check wat elk teamlid motiveert en coach hierop! Met andere woorden: geef de medewerkers wat ze nodig hebben. Coach op hun werkelijke motivatie. Voor andere manieren om intrinsieke motivatie te verhogen kun je hulp krijgen. Lees hiervoor verder op de pagina over teambuilding.

Teambuilding

Heeft jouw team een teambuildingactiviteit nodig? Vraag kosteloos de checklist op!

Meer in deze rubrieken: , ,
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team