Home » Teamwork » Teamplayer worden » Hecht team creëren

Hecht team creëren

een hecht team creeren

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een hecht team creëren, hoe doe je dat?

  • Hoe is het mogelijk om ons als teamleden zover te krijgen dat we van alles doen en laten om de dromen en doelstellingen van het team te realiseren?
  • Hoe krijgt de leidinggevende ons zover dat wij gedisciplineerd en gefocust alle taken uitvoeren? Waarom handel ik als teamlid in het belang van het team?

Een hecht team creëren: team synergie

Als de leidinggevende bepaalde technieken toepast worden wij tot een hecht team gevormd.

Teamsynergie

Dat komt door de hechte team synergie. Als wij als team heel hecht zijn, zijn we bereid om alles voor het team te doen. Wij als team kunnen gevormd worden tot een hecht team. Dit proces noemen ze ook wel team building.

Welke technieken?

Door welke technieken worden wij als team een hecht team? Er zijn een heleboel technieken die ervoor zorgen dat wij een hecht team worden!

Duidelijke taken

Als wij duidelijke taken van de leidinggevende krijgen voelen wij ons belangrijk en meer betrokken bij het team. Dit zorgt er voor dat wij als teamlid meegezogen worden.

Onderlinge afhankelijkheid

Afhankelijk van elkaar

Hoe belangrijker onze taak wordt en hoe meer wij afhankelijk van elkaar worden, hoe hechter wij als team worden. Als wij als teamleden dus allemaal een taak krijgen en afhankelijk van elkaar zijn vergroot dat de team synergie. Het team wordt hechter! Wij als teamleden gaan hierdoor effectiever en efficiënter met elkaar samenwerken.

De taal

Wij als teamleden voelen ons ook meer betrokken en verbonden met het team als de leidinggevende taal gebruikt waaruit blijkt dat wij het samen moeten doen! En ons ook allemaal aanspreekt! Dit versterkt ook het saamhorigheidsgevoel!

Er zijn nog een heleboel andere manieren om van ons als team een hecht team te maken.

Kan elk team ook hecht worden?

Elk team kan een hecht team worden als elk teamlid bereid is om er volledig voor te gaan! Alleen dan is het mogelijk dat een team boven zichzelf uitstijgt!


Ik ben teambuilding specialist en als jullie een hecht team willen worden dan help ik jullie daar graag bij.

Teambuilding

Schrijf je hier in en ontvang de nieuwste artikelen over teambuilding in je mailbox

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 25-10-2014
Voor het laatst bijgewerkt op: 21-1-2023