Home » Teamwork » Teamcommunicatie » Breng je boodschap over met humor

Breng je boodschap over met humor

humor bij je teambulding bijeenkomst

Geschatte leestijd: 4 minuten

Breng je boodschap over met humor

Breng je boodschap over met humor, want humor kan de sfeer en stemming binnen het team enorm verbeteren. En dat is voor zowel je teamplayers als voor jou als teamleider fijn. Als de teamleden het leuk vinden en het naar hun zin hebben zullen ze meer op je boodschap gefocust zijn en zullen ze de boodschap ook beter onthouden. Humor bij je bijeenkomst is geen doel op zich. Het is een middel om de teamleden meer bij je boodschap te betrekken. 

Breng je boodschap over met humor

De conclusie is dus: we moeten er als teamleiders voor zorgen dat het team tijdens een meeting plezier heeft. En dat kan heel eenvoudig door het gebruiken van humor.

Misschien kun je wel geweldige grappen vertellen en de teamleden enorm kunnen laten schateren van het lachen. Als je deze gave hebt, gebruik ‘m dan om je boodschap over te brengen! Het is een kwaliteit als je dit kunt. Weinig mensen hebben deze gave. Geen zorgen als je deze gave niet hebt. Je kunt namelijk op een groot aantal andere manieren humor in je presentatie brengen. 

In dit artikel vertel ik je hoe je op een vrij eenvoudige manier humor in je team meetings kunt invoegen. Met het doel dat de teamleden plezier krijgen en uiteindelijk beter gaan samenwerken. Dit blog is speciaal voor leidinggevenden die moeite hebben om het team aan het lachen te maken tijdens hun presentatie.

Lachen of glimlachen

Als je in staat bent om je team hard te laten lachen is dat geweldig, doen! Maar je mag al heel blij zijn als je mensen glimlachen. Een glimlach op de gezichten van je teamleden is al genoeg! Als je dat voor elkaar krijgt is dat helemaal goed. Probeer dus niet geforceerd het team aan het lachen te maken.

Eenvoudige humor

Eenvoudige manieren om de teamleden aan het glimlachen te krijgen: voeg citaten, video’s en/of afbeeldingen aan je verhaal toe. Dit is veel eenvoudiger dan het vertellen van grappen of leuke dingen.

Plannen van humor

Om te beginnen kun je een tijdlijn maken waarop je de momenten van humor inplant. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke twee minuten humor aan je presentatie toe te voegen. Met andere woorden, laat elke twee minuten iets grappigs in je presentatie zien.

Humor: zelfspot of cartoon

Humor in je presentatie: cartoon

Laat bijvoorbeeld een cartoon van jezelf maken. Stuur je foto naar iemand op die er een cartoon van kan maken. Of bewerk een foto van jezelf met een bewerkingsprogramma.

Deze vorm van humor is zelfspot. Ik heb de afbeelding die je hier ziet een keer in een presentatie toegevoegd. Het publiek schaterde niet van het lachen, maar er verscheen wel een glimlach op de gezichten.

Rob Wuijster cartoon humor in je presentatie
Rob Wuijster

Een cartoon is alleen effectief als het iets aan je presentatie toevoegt. Je cartoon moet betrekking hebben op het onderwerp waar je over spreekt of op hoe jij je  voelt.

Vertel je in je meeting dat elk teamlid boven zichzelf uitgroeit als de teamleden goed samenwerken? Dan kun je een cartoon van jezelf laten maken zoals in de kopafbeelding.  

Teambuilding

Schrijf je hier in en ontvang de nieuwste artikelen over teambuilding in je mailbox

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team