Home » Teamwork » Bepalende medewerker geeft het op

Bepalende medewerker geeft het op

bepalende medewerker geeft het op

Leestijd: 3 minuten

Je bepalende medewerker geeft het op: herken je deze situatie?

In je team zit een medewerker die enorme kwaliteiten heeft, maar die het laat zitten en wegzakt als het tegenzit. Als manager wil je heel graag dat hij zijn best doet als het tegenzit en zo de andere teamleden meeneemt!

Je zou ervoor kunnen kiezen om dit teamlid verantwoordelijkheid te geven. Als een teamlid verantwoordelijk krijgt voelt hij zich meer betrokken bij het team. En dan is hij ook bereid om zich volledig in te zetten!

Je zou hem de volgende opdracht kunnen geven: “Ik wil dat je op zulke momenten de overige teamleden ondersteunt” zodat ze beter gaan functioneren. De kans is heel erg groot dat dit teamlid zijn verantwoordelijk neemt en de teamleden bewust gaat ondersteunen.

Teamlid houdt zich niet aan de afspraken

En wat doe je met een teamlid die zijn eigen gang gaat en zich niet of nauwelijks aan de afspraken houdt? Hoe ga je met een teamlid om die voortdurend te laat komt en vaak luidruchtig is?

En hoe kun je goed omgaan met teamleden met mindere kwaliteiten? Hoe kun je teamleden die er niet helemaal voor gaan inspireren en motiveren zodat ze weer hun uiterste best gaan doen?

logo team leisure

Team Leisure: Geweldige positieve energie

Rob had mij en het team vanaf de eerste seconden gegrepen. Geweldige positieve energie. Echt een aanrader! Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor je fantastische energie en inzichten vanmorgen. Ik spreek namens ons allen als ik zeg dat we onafgebroken en helemaal in je verhaal zaten. Jouw presentatie sloot naadloos aan op onze teamsessie. …

Team Leisure: Geweldige positieve energie Lees meer »

Bepalende medewerker geeft het op

Het doel is dat elke teamlid een echte teamplayer is en zich optimaal ontwikkelt en iets goeds en positiefs aan het team toevoegt! Het grootste gedeelte van de teamleden zijn al teamplayers. Een klein percentage teamleden heeft moeilijk gedrag.

Tijdens de teambuilding meetings vertel ik je hoe je om kunt gaan met teamleden die moeilijk gedrag hebben. En hoe je om kunt gaan met teamleden die door de situatie een andere aanpak nodig hebben. Denk dan aan teamleden die bijvoorbeeld kleinere taken hebben. Ik geef je concrete manieren aan die ik zelf met succes in de praktijk heb toegepast.

De teambuilding meetings zijn leerzaam, praktisch gericht, inspirerend en zet je aan het denken. En last but not least plezierig om te volgen! Als je wilt dat alle teamleden echte teamplayers worden zijn dit zeer geschikte teambuilding meetings.

Teambuilding

Heeft jouw team een teambuildingactiviteit nodig? Vraag kosteloos de checklist op!

Meer in deze rubrieken: ,
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team