Home » Leiderschap bij teams » Teams aansturen » Team beter laten functioneren, 3 zaken om rekening mee te houden
team beter laten functioneren

Team beter laten functioneren, 3 zaken om rekening mee te houden

Bijgewerkt op 21 juni 2024

3 zaken om rekening mee te houden

Team beter laten functioneren? Dan heb je te maken met 3 zaken om rekening mee te houden. Als aan deze 3 voorwaarden is voldaan dan zul je merken dat het direct beter gaat. Hierbij heb je als leidinggevende een flinke vinger in de pap, want je kunt je minder goed funtionerende teamleden helpen betere teamplayers te worden. Lees hier waar het precies om gaat.

Team beter laten functioneren

Elke leidinggevende wil zijn team beter laten functioneren zodat het goede resultaten behaalt. Maar de teamleden bepalen uiteindelijk hoe het team functioneert. Dus of een team functioneert hangt voor een groot deel van de teamleden af. 

Om een indruk te krijgen wat je als leidinggevende moet doen, kun je kijken naar drie aspecten van de teamleden. Is een teamlid bereid om zich op te offeren voor het team? Heeft het teamlid wel de kennis en vaardigheden om een echte teamplayer te zijn? Is de teamplayer wel gemotiveerd? 

Leer mensen om teamplayers te zijn

De teamleden moeten in eerste instantie bereid zijn om echte teamplayers te zijn. Ze moeten bereid zijn om zichzelf voor het team op te offeren. Check of elk teamlid wel bereid is om een echte teamplayer te zijn. En als een teamlid daar niet toe bereid is, moet je zorgen dat dat verandert.

Team beter laten functioneren: gedragsverandering

Gelukkig zijn er veel manieren om een teamlid zo te beïnvloeden dat hij zijn gedrag verandert. En in het ergste geval moet je afstand doen van dit teamlid, als hij niet bereid is om een teamplayer te zijn.  De zwakste schakel bepaalt uiteindelijk de kracht van het team! Jij als leidinggevende moet uiteindelijk het team tegen negatieve invloeden beschermen. Dat is je job. 

Daarnaast is het ook heel belangrijk dat elk teamlid de kennis en vaardigheden heeft HOE hij een teamplayer kan worden. Een teamlid wil misschien wel een echte goede teamplayer zijn, maar als hij niet weet hoe hij een teamplayer kan zijn, dan houdt het op. 

Dus het is in zo’n geval belangrijk dat je vertelt wat de kenmerken van een teamplayer zijn! En dat je precies aangeeft hoe een ideaal teamlid zich gedraagt en wat je van elk teamlid verwacht! Je moet zo’n teamlid echt helpen en in de goede richting sturen. 

Soms zal een teamlid een cursus moeten volgen als hij bepaalde vaardigheden mist en jullie dat samen niet kunnen verbeteren. Er zijn teamleden die goed werk leveren, maar niet goed en fijn communiceren. Zo’n teamlid zal een communicatietraining moeten volgen om een betere teamplayer te worden.

Team beter laten functioneren: motivatie

Het laatste aspect is motivatie! Een teamlid kan bereid zijn om zich volledig voor het team op te offeren en hij kan alle kennis en vaardigheden hebben die een teamplayer nodig heeft. Maar toch geeft hij niet alles! Juist, hij mist motivatie1

Het is goed om er in zo’n situatie achter te komen waardoor hij gemotiveerd raakt. Met andere woorden: wat heeft hij nodig om er volledig voor te gaan. Je zoekt dus naar iets waardoor hij er echt voor gaat en zijn uiterste best doet. Misschien moet je hem meer verantwoordelijkheid geven, maar het kan ook zijn dat je zijn kwaliteiten meer moet benutten. 


Ik ben teambuilding specialist en ik kan je helpen je team beter te laten funtioneren.

,
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Teambuilding specialist

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach. Transformeert een groep mensen tot een team. Spreekt als gastspreker over teambuilding en biedt teambuilding workshops en begeleidingstrajecten.