Home » Blog » Succesvol ondernemen » Stel je succes niet uit
stel je succes niet uit

Stel je succes niet uit

Rob Wuijster
Specialist in teambuilding

Geschatte leestijd: 3 minuten

Stel je succes niet uit

j sommige ondernemers en een groot aantal zzp’ers, is dat ze de noodzakelijke dingen uitstellen omdat ze denken dat ze eigenlijk nog niet goed genoeg zijn. Om als zzp’er opdrachten te krijgen moet je concrete actie ondernemen. Je moet met mensen praten en naar mensen toegaan. Je moet contacten leggen.

Stel je succes niet uit

Ik moet eerst …

Veel zzp’ers zeggen: “ik maak eerst mijn website goed en daarna ga ik een potentiële klant benaderen”. Of: “ik maak eerst een mooie brochure en daarna ga ik naar een netwerkborrel”. En wat ik ook vaak hoor is het volgende: “voordat ik een training ga organiseren wil ik eerst nog een andere opleiding volgen”.

En ik heb zelfs wel eens gehoord: “Ik moet eerst een boek schrijven om mijn expertstatus te vestigen en dan ga ik prospects bellen. En dit is vaak allemaal uitstelgedrag!

Veel zzp’ers zijn vaak onzeker en stellen de echt belangrijke dingen uit. Dat zijn dus de dingen waar je echt geld mee kunt verdienen. En dat doen ze onder het mom van dat een cursus volgen, een brochure maken en een helemaal goede website belangrijker zijn dan de echte noodzakelijke dingen die geld opbrengen.

Mijn tip

Mijn tip: stel je succes niet uit

Doe vanaf nu wat je moet doen om echt opdrachten te krijgen en geld te verdienen.

Focus je op de activiteiten waarmee je opdrachten kunt krijgen! Stel het niet uit, maar ga daar direct mee aan de slag.

Stel je succes niet uit tot alles perfect is.

Begin gewoon direct met wat je nu hebt. Ook als het niet perfect is en allemaal veel beter kan.

Stel je succes niet uit - geld verdienen

Een verschil tussen een succesvolle ondernemer en een niet-succesvolle ondernemer is dat een succesvolle ondernemer al begint op het moment dat een niet-succesvolle ondernemer uitstelt en wacht. Dat ligt aan je denkpatroon: je voelt je onzeker en uitstellen houdt deze onzekerheid in stand.

Daarom moet je nu direct beginnen en leren leven met de imperfectie. Want dan neem je de eerste stap op weg naar je succes!

Mijn inspirerende motivatiespeeches gaan over het bereikbaar maken van succes. Als dat onderwerp jou ook aan het hart gaat, dan kun je hier een kosteloos e-book downloaden over ondernemersmindset.

ondernemersminset

Schrijf je hier in voor tips voor ondernemers. We beginnen met het e-book

Ondernemersmindset

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 2-12-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 15-10-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *