Spreker netwerk bijeenkomst

spreker netwerk bijeenkomst

Organiseer je een netwerkbijeenkomst en ben je op zoek naar een leuke invulling? Wil je de netwerkbijeenkomst nog iets aantrekkelijker voor de bezoekers maken? En wil je ‘m nog waardevoller maken? Of wil je met een spreker meer bezoekers naar je evenement trekken?

Misschien liep je al met het idee om een spreker bij de netwerkbijeenkomst uit te nodigen en misschien heb je dat al eerder gedaan.

Een spreker kan iets toevoegen aan je netwerk bijeenkomst. En zeker, een spreker met een waardevol en boeiend verhaal. Een spreker bij je netwerk bijeenkomst kan een plezierige afwisseling zijn.

Criteria speech voor netwerkbijeenkomsten

Ik heb bij veel netwerkbijeenkomsten en netwerkborrels gesproken. Voor deze netwerkbijeenkomsten heb ik twee passende presentaties gemaakt. Mijn ervaring is dat een presentatie  aan een aantal criteria moet voldoen.

Leerzaam, interessant en luchtig

Het is zeer gewenst dat de bezoekers iets leren of aan het denken worden gezet. Ze moeten er beter van worden en ze moeten er echt wat aan hebben. Het moet interessant zijn. Aan de andere kant moet de talk ook luchtig zijn.

Plezierig, motiverend en inspirerend

De presentatie moet inspirerend, motiverend en plezierig om te volgen zijn. Mijn doel als spreker bij een netwerkbijeenkomst is om de bezoekers een plezierige tijd te geven. En ze te inspireren en motiveren om hun dromen en doelen te realiseren. En hun tools aangeven hoe ze hun dromen en doelen kunnen bereiken.

Ik vindt het als spreker bij een netwerk bijeenkomst belangrijk dat iedereen een goed gevoel aan de presentatie overhoudt, aan het denken wordt gezet en er ook wat van leren.

Interessant voor alle bezoekers

Het onderwerp moet voor alle bezoekers interessant zijn. Alle bezoekers moeten voordeel van de presentatie hebben.

Je wilt als organisator van een netwerkbijeenkomst toch voorkomen dat sommige bezoekers naar een speech luisteren waar ze niets aan hebben? Met alle nare gevolgen van dien! Dat wil je niet, daarom moeten alle bezoekers moeten er belang bij hebben en er beter van worden.

Ook is het van belang dat elke deelnemer de presentatie kan volgen en de presentatie volledig begrijpt. Door de vele praktische en herkenbare voorbeelden en waargebeurde verhalen is iedereen in staat om de boodschap te begrijpen.

Kort en krachtig

Tijdens een netwerk bijeenkomst staat het netwerken centraal. Het gaat in eerste instantie om het netwerken! En een presentatie dient hier als een prettige afwisseling.

Dit heeft consequenties voor de duur van een presentatie. De presentatie zal over het algemeen niet te lang mogen duren. En omdat er van een presentatie verwacht mag worden dat de presentatie impact heeft zal de presentatie ook krachtig moeten zijn. Als spreker bij een netwerk bijeenkomst geef ik korte en krachtige presentaties.

Praktisch toepasbaar

Na een speech bij een netwerkbijeenkomst of netwerk borrel hoor ik vaak dat de bezoekers het fijn vinden dat de tips eenvoudig en praktisch toepasbaar zijn.

Als motiverende spreker vindt ik het belangrijk dat de bezoekers de kennis, technieken en tips eenvoudig in hun dagelijkse leven kunnen toepassen. Tijdens de presentatie geef ik daarom ook veel herkenbare voorbeelden en vertel ik aansprekende verhalen.

Interactief en actie

Als spreker bij een netwerkbijeenkomst en netwerkborrel vind ik het belangrijk om contact met de deelnemers hebben. En ze te betrekken. Daarom vindt er er altijd interactie plaats, op verschillende manieren.

Ik wil als spreker de deelnemers niet alleen iets meegeven, maar ik wil ze ook stimuleren tot het nemen van actie. Dat is dan ook de reden dat ik de presentatie eindig met een stimulans voor de deelnemers om op korte termijn actie gaan nemen.

Recensies en meer informatie

Kijk eens naar de recensies als je wilt weten hoe anderen mijn presentaties hebben ervaren. En neem gerust contact met me op als je meer informatie van me wilt en als je nog vragen hebt.

Je kunt me hier vinden op LinkedIn.

Spreker netwerk bijeenkomst was last modified: by