Willen ze winnen of is het schijn?

Willen ze winnen of is het schijn
Willen ze winnen of is het schijn

Willen ze winnen of is het schijn?

Willen ze winnen of is het schijn? Liepen de tegenstanders voorbij jouw spelers alsof het pionnetjes waren? Deden je spelers als of ze de bal wilden veroveren, maar gingen ze er niet voor? Was het maar schijn? Trokken je spelers het sprintje niet waardoor ze net te laat waren en de tegenstander op het doel konden afwerken?

Soms coachte ik teams en dan vroeg ik me echt af of ze wel wilden winnen! Na een wedstrijd waren ze teleurgesteld dat ze verloren hadden, terwijl ze er gewoon niet alles aan gedaan hadden om de wedstrijd te winnen.

Verantwoordelijkheid geven

Een manier om bij de spelers een winnaarsmentaliteit te ontwikkelen is het geven van verantwoordelijkheid. Zodra de spelers verantwoordelijkheid nemen ontstaat er bij de spelers een winnaarsmentaliteit!

Tijdens het webinar over het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit bij spelers vertel ik je precies hoe dit werkt en geef ik aan hoe je de spelers verantwoordelijkheid kunt geven.

Uitvoeren van oefeningen

Een winnaarsmentaliteit kun je ook ontwikkelen tijdens het laten uitvoeren van oefeningen. Ook bij een eenvoudige oefening als het afwerken op het doel kun je de winnaarsmentaliteit ontwikkelen. Tijdens dit webinar vertel ik je hoe dit kunt aanpakken.

Wil je meer uit je spelers en team halen? Als het antwoord ja is, is dit een zeer geschikt webinar voor je.

Willen ze winnen of is het schijn

Over winnaarsmentaliteit en het ontbreken daarvan valt veel te zeggen. Ik heb daarover ook een artikel geschreven in Vakblad De Voetbaltrainer.

Lees even verder op die pagina want juist voor jou als voetbaltrainer of – coach is dit een belangrijk onderwerp. Want je nog zo goed zijn, maar je spelers niet echt willen winnen dan gaat het niet lukken, ongeacht we je allemaal doet.

Je kunt er iets aan doen

Wat je aan een gebrek aan winnaarsmentaliteit kunt doen vertel ik je in de sport meetings die ik organiseer voor trainers en coaches. Zet je naam op de interesselijst als je daar een keertje bij wilt zijn.

pijltje

Sport coaching

En kijk hier eens bij onze sport bijeenkomsten >>


Rob Wuijster

Rob Wuijster

Mental coach sport

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team onder de 21. Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockey team. Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugby team onder de 18.  Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Op Twitter heb ik een kanaal speciaal voor voetbalcoaches en -trainers.

Willen ze winnen of is het schijn? was last modified: by