Waarom de meeste coaches ontslagen worden

In deze videotip ga ik je vertellen waarom de meeste coaches ontslagen worden. En wat jij zelf kunt doen om ontslag te voorkomen. Want je kunt er iets aan doen. En daardoor word je ook nog een betere coach!


Waarom de meeste coaches ontslagen worden

In deze video wil ik jou als trainer/coach een tip geven: de meeste coaches worden niet ontslagen doordat ze niet goed presteren. De meeste coaches worden ontslagen door gebrek aan communicatie.

Meer video's op ons sportkanaal


Waarom de meeste coaches ontslagen worden

Het is als coach heel erg belangrijk om voortdurend met je speler en team te communiceren. Dat is belangrijk om er achter te komen wat er speelt. En als je weet wat er speelt dan kun je erop inspringen.

Maar als je niet communiceert, dan weet je ook niet wat er speelt en dan kun je er ook niet op inspringen.


Praat met je spelers

Dus: blijf heel veel praten met je spelers. Het allerbelangrijkste is dat je heel veel luistert. Dus niet als trainer/coach voortdurend aan het woord zijn, maar juist vragen stellen en heel goed luisteren naar wat ze zeggen.

Heel veel succes met deze tip.


sport meetings

Sport meetings

Sportmeetings: online meetings voor voetbaltrainers en -coaches op de eerste maandag van de maand. Van 20.00 tot 21.00 uur. Geef je op en doe mee!

Waarom de meeste coaches ontslagen worden was last modified: by
wil je 2 knvb licentiepunten halen

Wil je 2 KNVB licentiepunten halen?

KNVB licentiepunten: ben je een voetbaltrainer en/of een voetbalcoach en mis je een winnaarsmentaliteit bij je team? Gaan de spelers er niet echt voor? Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen!  Workshop: Ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit! Schrijf je in voor de workshop ‘’Het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit’’ op 22 januari! Deze … Lees verder Wil je 2 KNVB licentiepunten halen?

22 januari 2021 UD Weerselo – Sportpark De Echelpoel Voetbal
Waarom de meeste coaches ontslagen worden was last modified: by

Twitter: @voetbalmeeting


Ben jij een trainer/coach?

Ben jij een trainer/coach en wil je je team graag naar de overwinning leiden? Dat komt goed uit, want ik ben een voormalig bondscoach en ik wil mijn kennis graag doorgeven. Ik wil je heel graag leren wat ik weet en ik stuur mijn kennis rond in gratis tips. Ik nodig je van harte uit om in te schrijven. Kijk maar even in de zijbalk, daar kun je inschrijven.

En je kunt natuurlijk ook meedoen met de online meetings, waarin ik nog meer kan vertellen. Moet je gewoon een keer doen. Je kunt vanuit je eigen huis via je eigen pc meedoen. En dat is echt leuk. Kijk hier eens hoe zo’n coachbijeenkomst in z’n werk gaat.

pijltje


Rob Wuijster

Rob Wuijster

Mental coach sport

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team onder de 21. Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockey team. Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugby team onder de 18.  Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Waarom de meeste coaches ontslagen worden was last modified: by