Matchfixing of wedstrijdvervalsing

Matchfixing of wedstrijdvervalsing

Je hebt vast wel eens van matchfixing of wedstrijdvervalsing gehoord. Wikipedia heeft er een pagina over vol geschreven. Spelers die omgekocht worden om niet al te goed te presteren zodat de tegenstander overwint.

Matchfixing

Matchfixing of wedstrijdvervalsing

Of twee teams die allebei een gelijkspel nodig hebben om hun doelen te bereiken. En die bij een gelijkspel de wedstrijd uitspelen zonder de intentie te hebben om nog te scoren. Ten koste van een derde team dat er belang bij heeft dat één van de twee ploegen verliest.

Omkopen van trainers en coaches

Spelers die omgekocht worden om niet zo goed te spelen kunnen misschien wel bewust een bal doorlaten of een aanvaller vrij laten staan zodat deze kan scoren. Het zou ook kunnen dat een speler omgekocht is en daarom bewust een honderd procent kans mist.

Misschien zal dit ook voorkomen bij trainers en coaches die bepaalde spelers uit de basis laten. Of misschien zelfs bewust geen goede of een slechte wedstrijdstrategie plannen om maar te verliezen.

Matchfixing

Waarom kan het gebeuren dat spelers en eventueel coaches omgekocht kunnen worden? De enige reden die ik kan bedenken is dat ze hiervoor geld ontvangen en denken dat ze er rijk door worden.

Toekomst en carrière

Spelers, coaches denk alsjeblieft aan je toekomst.

Werk aan je eigen carrière!

sport meetings

Sport meetings

Sportmeetings: online meetings voor voetbaltrainers en -coaches op de eerste maandag van de maand. Van 20.00 tot 21.00 uur. Geef je op en doe mee!

Matchfixing of wedstrijdvervalsing was last modified: by
wil je 2 knvb licentiepunten halen

Wil je 2 KNVB licentiepunten halen?

KNVB licentiepunten: ben je een voetbaltrainer en/of een voetbalcoach en mis je een winnaarsmentaliteit bij je team? Gaan de spelers er niet echt voor? Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen!  Workshop: Ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit! Schrijf je in voor de workshop ‘’Het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit’’ op 22 januari! Deze … Lees verder Wil je 2 KNVB licentiepunten halen?

22 januari 2021 UD Weerselo – Sportpark De Echelpoel Voetbal
Matchfixing of wedstrijdvervalsing was last modified: by

Bouw een lijst met successen op

Zorg dat je als speler en trainer/coach altijd goed presteert en bouw een lijst met successen op.

Zorg ervoor dat je een enorme meerwaarde voor het team hebt. Als dit het geval is zul je uiteindelijk veel meer verdienen en veel rijker worden dan wanneer je je een keer laat omkopen.

Als je je als speler of trainer/coach een keer laat omkopen en dus niet optimaal functioneert daalt je marktwaarde en word je minder interessant voor clubs. Het gevolg hiervan is dat je salaris lager zal zijn als je een bod krijgt.

Als het uitkomt dat je je als speler of trainer/coach hebt laten omkopen ben ik bang dat misschien slechts een enkele club belangstelling voor je zal hebben. Maar alleen als je geluk hebt.


Matchfixing en sportieve plicht

Denk daarnaast ook eens aan je sportieve plicht. Denk aan je medespelers, teamgenoten, begeleidingsteam, trainer/coach en club waar je voor speelt. Ze zijn allemaal de dupe als jij niet optimaal presteert.

Als je eens benaderd wordt voor matchfixing wil ik je op je hart drukken dat je niet kiest voor even snel cashen! Onthoud dat je eerder rijk zult worden als je een geweldige teamplayer bent, goed speelt en doet wat je moet doen: streven om de beste te zijn!

Hier kun je meer over lezen bij Winnaarsmentaliteit. En ik geef ook presentaties voor topsport.

is scoren te trainen

Is scoren te trainen?

Over het creëren van een winnaarsmentaliteit hebben we ook een e-book te koop dat je hier kunt vinden.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Mental coach sport

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team onder de 21. Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockey team. Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugby team onder de 18.  Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Je bent hier: Home » Blog » Motivational speaker » Sport coaching » Matchfixing of wedstrijdvervalsing

Matchfixing of wedstrijdvervalsing was last modified: by

Matchfixing of wedstrijdvervalsing: met dank aan Succo voor het duiveltje in de uitgelichte afbeelding.

Matchfixing of wedstrijdvervalsing was last modified: by