Ondernemers van nu

Ondernemers van Nu

Voorheen voorheen Ondernemers Vereniging Neerijnen

Op 10 februari 2020 was ik gastspreker bij Ondernemers Vereniging Neerijnen. Het evenement vond plaats bij de Burcht van Haeften in Haaften.

Het onderwerp waarover ik gesproken heb was hoe je nog succesvoller als  ondernemer kunt worden. Bij de start van de talk sprak ik de volgende stelling uit:

In het ondernemen en in je carrière zijn je eigen gedachten de enige beperking!

Met andere woorden, je eigen gedachten hebben een zeer grote invloed op de mate van succes in je carrière en als ondernemer. Om deze stelling hard te maken heb ik veel herkenbare en aansprekende voorbeelden uit de sport en uit het ondernemen gebruikt.

Duo presentatie

Ons brein speelt een grote rol in ons leven! Daarom hebben Skippy en ik in een duo presentatie een zeer algemeen inzicht gegeven in de hersenen.

Ondernemers van nu

Ik heb ook verteld hoe je bij jezelf gunstige en voedende gedachten kunt creëren. Dus gedachten die iets positiefs toevoegen aan het succes van jou als ondernemer.

Het is mogelijk om ongunstige gedachten te transformeren in gunstige gedachten. Transformatie van gedachten is op zich niet heel moeilijk. De uitdaging is dat je je nieuwe gedachten moet stabiliseren. En dat vergt discipline!

Het bleek dat sommige ondernemers dit al wisten, maar er nog nooit zo bij stil hadden gestaan. En voor andere ondernemers waren het eyeopeners.

Ondernemers met personeel

Omdat er ook veel ondernemers met personeel waren hebben we het ook gehad over hoe je de gedachten van je medewerkers en van je team gunstig kunt beïnvloeden.

Ik heb hierbij veel voorbeelden uit mijn carrière als bondscoach en mental coach gebruikt om het te verduidelijken. Door deze eenvoudige voorbeelden was het voor iedereen eenvoudig om de theorie te vertalen naar de eigen situatie.

Dynamische avond bij Ondernemers van Nu

Het dynamische avond en de ondernemers waren zeer betrokken. Dat uitte zich in veel  interactie. De ondernemers gaven hun meningen en vertelde over hun ervaringen. Daarnaast stelden ze talloze vragen.

Na afloop hebben we onder het genot van drankjes en warme oven hapjes nog  gesproken over de invloed van gedachten op het resultaat. Iedereen gaf eigen praktijkvoorbeelden en ervaringen! Dat was echt genieten!

Gastspreker

Ben je benieuwd naar het duo optreden van Skippy en Rob? Zoek je een gastspreker voor je evenement? Neem dan vrijblijvend contact op om kennis te maken.  Uitnodiging als Rob ergens spreekt

Zou je er een keer bij willen zijn als ik ergens spreek waar je welkom bent?

Als je dat wilt kun je hier een uitnodiging opvragen.

Dan sturen we je een berichtje.

Ondernemers van Nu was last modified: by
Ondernemers van Nu was last modified: by

Over Rob Wuijster

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en inspirerende spreker. Ik vind het geven van presentaties leuk en ik vind het leuk om jou te leren hoe je een goede speech kunt houden.