Geef nooit op

geef nooit op
geef nooit op

Geef nooit op, dat kunnen we van een pitbull leren. Geef nooit, maar dan ook nooit op!

In deze video wil ik je iets vertellen over mislukking en tegenslagen. Maar eerst wil ik je iets heel persoonlijks vertellen. Het is echt heel persoonlijk, het is goed bedoeld en ik beloof dat ik er straks op terugkom.

Jij bent een pitbull.

We gaan weer verder.


Geef nooit op

Hoe groter en hoe mooier je doelen en dromen en plannen zijn, hoe meer weerstanden, tegenslagen en mislukkingen je krijgt. En dat hoort er gewoon bij. Zo is het leven en daar moet je gewoon mee dealen.


Geef nooit op

Ik wilde heel graag bondscoach worden, het liefst van een land in Zuid-Europa. En het is me gelukt. Maar dat ging niet makkelijk. Ik heb veel tegenslagen en mislukkingen gehad.

Daar heb ik het eigenlijk nooit over gehad, over tegenslagen en mislukkingen, maar in deze video ga ik dat wel doen.

Gezakt voor mijn hockey examen

Ik ben gezakt voor mijn hockey examen. Ik ben twee keer met een team gedegradeerd. Twee keer voortijdig ontslagen doordat de resultaten van het team slecht waren. En ik heb heel vaak gesolliciteerd op functies van trainer/coach en het niet geworden. Daar ben ik toen voor afgewezen. Zo kan ik nog veel meer tegenslagen en mislukkingen opnoemen. Maar daar moet je mee dealen.

Ik wil je nu een ander voorbeeld geven. Ik laat je even een plaatje zien.

geef nooit op

Er was er eens …

Er was een man en die had als doelstelling dat hij goud wilde vinden. Hij wilde rijk worden. Hij verkocht zijn huis en zijn inboedel en daar kocht hij een goudmijn en gereedschappen voor terug. Het overige geld besteedde hij om het hotel van te betalen in het kleine dorpje waar hij verbleef.

Een aantal maanden achter elkaar bleef hij maar hakken en op zoek naar goud. En hij vond het niet. Op een gegeven moment was hij het helemaal zat.

Hij liep gefrustreerd de mijn uit en kwam daar een man tegen. Die man had wel interesse in die mijn. Hij kocht de mijn en de gereedschappen. Hij ging gelijk naar beneden om naar goud te zoeken.

Hij was een uurtje aan de gang en wat vond hij? GOUD! Yes!


Geef nooit op

De moraal van dit verhaal: geef niet te snel op.

Als de eerste man een uurtje langer had gezocht naar goud, dan had hij het gevonden. Dan had hij zijn doelen en dromen bereikt. Maar hij gaf op en daardoor heeft hij zijn dromen en doelen niet bereikt.

Nu vraag je je misschien af: Moet ik dan altijd doorgaan om mijn dromen en doelen te bereiken?

Jazeker! Doe dat, maar … als het op een bepaalde manier niet lukt, blijf het dan niet alsmaar op deze manier proberen. Als het niet lukt, probeer dan gewoon een andere manier om het te bereiken. Zoek dan een andere weg. En als die manier ook niet lukt, dan probeer je manier C. En als manier C niet lukt, dan probeer je manier D.

Net zo lang tot je een weg gevonden hebt waarmee je je doelen en dromen kunt bereiken.

Ik begon te zeggen dat jij een pitbull was. Pitbulls bijten en laten niet los. Jij kunt jezelf vergelijken met een pitbull. Bijt je in je droom en doel vast en laat niet los voordat je je dromen en doelen bereikt hebt.


Over ondernemen

pijltje
Ondernemen

Ondernemers mindset

Gratis e-book over de mindset die je als ondernemer nodig hebt!

Schrijf je hier in voor de tips van dé specialist als het gaat om mindset gaat.

Met aanvullende tips!

Ondernemers en ondernemersverenigingen

Ik spreek voor ondernemers bij ondernemersverenigingen, netwerkborrels en bij evenementen voor ondernemers. Ik wil graag een positieve, opbouwende en goede bijdrage leveren aan je evenement en meehelpen om van je evenement een groot succes te maken.

En ik organiseer ook leerzame trainingen waar je als individuele ondernemer voor kunt inschrijven.

Geef nooit op was last modified: by

Je kunt me hier vinden op LinkedIn.

Je bent hier: Home » Blog » Motivational speaker » Ondernemen » Mindset » Geef nooit op


Geef nooit op was last modified: by