Jezelf motiveren is makkelijker dan je denkt

Jezelf motiveren is gemakkelijker dan je denkt
Jezelf motiveren is gemakkelijker dan je denkt

Jezelf motiveren. Hoe doe je dat? Herken je het dat je de motivatie wel eens kwijt raakt? Dat je de kracht en de energie niet meer hebt? Dat je er eigenlijk geen zin meer in hebt? Dat geen energie hebt om te doen wat je eigenlijk zou willen doen? Gebrek aan motivatie.

Het goede nieuws is dat je weer gemotiveerd kunt raken. Je kunt jezelf positief beïnvloeden. Je kunt jezelf weer motiveren. En daar zijn een groot aantal technieken voor.

Video: jezelf motiveren

In deze video vertel ik je over 4 technieken om jezelf  weer volop te kunnen motiveren.  De technieken zijn eenvoudig, maar onthoud wel dat dit tijd nodig heeft. Het is natuurlijk niet zo dat je jezelf in een paar seconden kunt motiveren. Er gaat een wat langere periode overheen. Aanhouden dus. Doorgaan. Ik geef je nu 4 technieken om jezelf te motiveren.

Meer video’s van Rob Wuijster kun je vinden op ons YouTube kanaal

Stel jezelf vragen om jezelf te motiveren

 • De eerste vraag kan zijn: wie  wil ik over bijvoorbeeld 2 jaar zijn?  Wat voor mensen wil ik zijn? Hoe wil ik denken? En hoe wil ik handelen? Hoe wil ik overkomen?
 • De tweede vraag die je jezelf kunt stellen is: wat wil ik over bijvoorbeeld 5 jaar doen? Welk werk wil ik doen? Ik bedoel hier: welke carrière wil je? Wat voor werk wil je dagelijks doen? Of: hoe ziet je dagindeling eruit?
 • De derde vraag die je jezelf kunt stellen: wat wil ik over bijvoorbeeld 9 jaar hebben? Wat voor huis wil ik hebben? Wil ik een vrijstaand huis hebben? Of wil ik een nieuwe auto hebben? Wil ik een bloeiend bedrijf hebben, met een omzet van bijvoorbeeld 60.000 euro per jaar? En ga zo maar door.

Tijd: niet te kort!

Bij deze vragen moet je je goed realiseren dat je de tijd waarin je iets wilt bereiken niet te klein maakt. Neem er een langere periode voor. Zeg dus niet dat je na één maand, twee maanden of drie maanden iets wilt bereiken, maar spreek in termen van jaren.

Hierdoor leg je jezelf niet zoveel druk op, want door die druk kun je weer ongemotiveerd worden. Neem er de tijd voor.

Alles wat de moeite waard is, heeft tijd nodig om te groeien

Kerstborrel spreker inhuren

Kerstborrel?

Zoek je als ondernemersvereniging naar ideeën voor de kerstborrel?

Nu boeken Kan ook online Ondernemen
Jezelf motiveren is makkelijker dan je denkt was last modified: by

Jezelf motiveren: sub-doelstellingen

Ik maak nu gebruik van een heel eenvoudig voorbeeld, zo eenvoudig mogelijk.

Stel je eens voor dat je over 5 jaar 5000 euro op je bankrekening wilt hebben, op je spaarrekening. Voordat je je doel bereikt zijn er dus 5 jaar gepasseerd. En dat is over het algemeen vrij lang. In die tijd kun je je motivatie, energie en kracht kwijtraken. Dat is jammer en dat wil je niet. Als je dit wilt voorkomen kun je sub-doelstellingen creëren. Je kunt dan bijvoorbeeld stellen:

 • Na één jaar wil ik 1000 euro op mijn bankrekening
 • En na twee jaar wil ik 2000 euro op mijn spaarrekening.
 • Na drie jaar wil ik 3000 euro op mijn spaarrekening.
 • En na vier jaar wil ik 4000 euro op mijn bankrekening.
 • En uiteindelijk, na vijf jaar, wil ik 5000 euro op mijn spaarrekening.

Succesbeleving

Je hoeft dus niet zo lang te wachten voordat je dan succes krijgt. Na één jaar heb je al 1000 euro op je bankrekening. Daardoor krijg je een succesbeleving. Daardoor krijg je energie, je wordt gemotiveerd en ben je in staat om weer verder te gaan.

Stel je voor dat je dat niet doet, dan kan het zijn dat je je motivatie verliest. Je krijgt ook te maken met tegenslagen en mislukkingen. Hierdoor kan het ook zijn dat je motivatie enorm naar beneden gaat en dat wil je niet.


Door het stellen van sub-doelstellingen

kun je je doelstellingen eenvoudiger bereiken. 


Ander voorbeeld van sub-doelstellingen

Ik wil je nog een ander voorbeeld aanreiken. Stel je voor dat je een YouTube kanaal hebt en je wilt over 5 jaar 5000 abonnementen hebben. Dat duurt heel erg lang. Je kunt dan ook zeggen: na 1 jaar 1000 volgers, na 2 jaar 2000 volgers.

Je kunt het zelf ook in maanden opsplitsen: de eerste maand wil ik zoveel volgers, de tweede maand wil ik zoveel volgers, derde maand etc.

Dit kunnen sub-doelstellingen zijn voor een jaar, maar ook voor een half jaar, voor een kwartaal, voor een maand, voor een week, voor twee weken, maar zelfs ook voor een dag of voor een dagdeel.

Als je dit doet zorg je ervoor dat je volledig gemotiveerd blijft. Doen. Dit was de tweede techniek.


Jezelf motiveren: rolmodellen

Kijk naar mensen die in een situatie zitten waar jij je graag in zou willen bevinden. Naar mensen die al zijn wat jij wilt zijn, mensen die doen wat jij graag zou willen doen en die hebben wat jij graag zou willen hebben.

Hierdoor is de kans groot dat je super-gemotiveerd wordt. Probeer het eens. Kijk eens naar mensen die in een situatie zitten waar jij je in zou willen bevinden.


Zelf-motivators of affirmaties

Zelf-motivators of affirmaties zijn zinnetjes met een voor jou emotioneel pakkende tekst. Door deze zinnetjes is het eenvoudig om gemotiveerd te raken.

Stel je voor dat je een bloeiend bedrijf wilt hebben. Dan kun je het zinnetje maken:

Ik heb een bloeiend bedrijf

En dan spreek je dat zinnetje een paar keer per dag uit: ’s morgens, tussen de middag en ’s avonds. Als je dit doet is de kans groot dat je super-gemotiveerd wordt. Door het zinnetje voortdurend te herhalen raak je gemotiveerd.

Maak daarom een zinnetje dat voor jou emotioneel is. Iets dat je heel graag zou willen doen, hebben of zijn. En herhaal dit zinnetje voortdurend.


Onthoud alsjeblieft heel erg goed

Er zijn 2 dingen die je heel erg goed moet onthouden.

Je hoeft niet voortdurend alle vier de motivatietechnieken toe te passen. Probeer alle vier de motivatietechnieken uit. En ga dan aan de gang met de motivatietechnieken die voor jou werken. De technieken waar je je fijn en plezierig bij voelt en waardoor je ook gemotiveerd raakt.

 • Ga dus alleen aan de gang met de motivatietechnieken die je werkelijk motiveren.

Het tweede dat je goed moet onthouden is: tijd. Alles wat de moeite waard is heeft een enorme lange periode nodig.

Bij de motivatie-zinnetjes waar ik het in het begin over had moet je er vooral voor zorgen dat je dat niet in een te korte periode wilt bereiken. Deze motivatie-zinnetjes waren:

 • wie wil ik zijn
 • wat wil ik doen
 • en wat wil ik hebben

Rustig, relaxed. Neem er de tijd voor

Ik wens je heel veel succes. Pas de motivatietechnieken alsjeblieft toe en ik weet zeker dat je super-gemotiveerd zult zijn. Heel veel succes!


Jezelf motiveren

Over deze motivatie-techniek heb ik een boek: Denk jezelf succesvol over geschreven. Dit is een heel eenvoudig en makkelijk boek waarin je precies leest hoe je zelf-motivators (affirmaties) kunt toepassen.

Het voordeel van het toepassen van deze zelf-motivators en affirmaties is dat je heel snel gemotiveerd raakt en dat je je doelstellingen ook werkelijk bereiken gaat.

Dit boek is een aanrader als je jezelf wilt motiveren.


Speech: je kunt meer bereiken dan je denkt

Over dit onderwerp heb ik ook een speech. Je kunt hier meer lezen over deze speech. Als je me wilt inhuren als spreker kan dat natuurlijk ook. En heb je het interview met me al gelezen?


Je bent hier: Home » Blog » Motivational speaker » Jezelf motiveren is makkelijker dan je denkt
Jezelf motiveren is makkelijker dan je denkt was last modified: by
Jezelf motiveren is makkelijker dan je denkt was last modified: by