Winnaarsmentaliteit

Winnaarsmentaliteit

Het creëren van een winnaarsmentaliteit:  als bondscoach en mentalcoach heb ik gewerkt met topsporters en topsporteams. O.a. met het Zwitserse nationale heren hockeyteam.

Topsporters hebben een aantal kenmerken: ze staan open voor andere manieren en bedenken een andere aanpak om betere resultaten te verkrijgen.


Winnaarsmentaliteit

Creëren van een winnaarsmentaliteit


Topsporters hebben een plan en geven het niet op als het nu niet lukt. Topsporters zijn gefocust en hebben een enorme winnaarsmentaliteit.


pijltje

KNVB licentiepunten

Wil je 2 KNVB licentiepunten halen?

Doe dan mee met de workshop:

Ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit

wil je 2 knvb licentiepunten halen
22 januari 2021 UD Weerselo – Sportpark De Echelpoel Sport
Winnaarsmentaliteit was last modified: by

Topsportmentaliteit

Winnaarsmentaliteit speech

Laten we heel eerlijk zijn, jij als leidinggevende, manager of directielid wilt toch dat je medewerkers een topsportmentaliteit hebben!

Valt het je op dat sommige sporters, sportteams, medewerkers en afdelingen er werkelijk honderd procent voor gaan terwijl anderen er absoluut niet voor gaan?

Je krijgt zelfs het idee dat het ze niet uitmaakt of ze winnen, een order krijgen, een klant kunnen behouden, of effectiever en efficiënter kunnen werken. Je mist passie, inzet, de wil om te winnen en kracht!


Winnaarsmentaliteit: Yes, we can!


Winnaarsmentaliteit

Kunnen we de mentaliteit van de medewerkers veranderen? Yes we can!Kan jij de mentaliteit van de medewerkers veranderen? Yes you can.

Het gedrag van mensen wordt bepaald door de gedachten die ze hebben. Andere gedachten zorgen dus voor een ander gedrag. Als een medewerker anders over iets gaat denken, zal hij ook anders optreden en handelen. Hij zal een andere houding krijgen. Een andere houding, optreden, handelen en gedrag leidt tot een ander resultaat.


Winnaarsmentaliteit: mindset veranderen

Er zijn een groot aantal relatief eenvoudige methoden om de mindset van je medewerkers te veranderen.

Overtuig je medewerkers ervan dat of iets lukt of niet voor een groot deel afhankelijk is van dat wat ze doen en niet doen.


Pech

Stel je nu eens voor dat een enorme order aan je neus voorbij gegaan is. Er zijn medewerkers die zeggen: “Jammer dit is pech!”. Door de schuld aan “pech” toe te schrijven geven ze de macht uit handen. Je zegt immers: “Het ligt niet aan ons, we kunnen er niets aan doen!”.  Hierdoor is de kans groot dat je de volgende weer een grote order mist want er is niets verbeterd.

Mindset is alles

Live in Heiloo

Je gedachten kunnen tegen je werken, maar ook vóór je werken!

  • Voor wie: ondernemers
  • Datum: uitgesteld i.v.m. verbod op evenementen
  • Prijs: 579 euro incl. lunch
Mindset is alles
Uitgesteld i.v.m. verbod op evenementen Live in Heiloo Ondernemen
Winnaarsmentaliteit was last modified: by

Verantwoordelijkheid

Een andere mogelijkheid is: neem de volledige verantwoordelijk voor de gemiste order. Daarna kun je jezelf de volgende vraag stellen: hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we de volgende keer de order wel krijgen?

Hierdoor houd je de macht in eigen handen en bedenk je manieren om de volgende keer de order wel te krijgen. Het gevolg hiervan is dat je werkwijze en aanpak veranderen. Je manier van handelen en optreden is dan verbeterd. Hierdoor is de kans groter dat het deze keer wel lukt om de order te krijgen.

Zo zie je maar dat je manier van denken een enorme invloed heeft op het resultaat. Door je manier van denken te veranderen en te verbeteren veranderen je houding en optreden . En hierdoor krijg je weer een beter resultaat.


Gedrag beïnvloeden

Een aantal andere mogelijkheden om gedrag te beïnvloeden zijn:

  • veranderen van de hiërarchie van waarden
  • focussen op de essentiële zaken
  • en het gebruiken van overtuigende taal

Je kunt me laten komen om deze speech te houden bij jouw evenement of bij jullie op het bedrijf.Winnaarsmentaliteit

Vakblad de Voetbaltrainer

Creëren van een winnaarsmentaliteit: de KNVB heeft een tijd terug een symposium georganiseerd over de redenen waarom het Nederlandse voetbal op dat moment niet zo goed presteerde. Eén van de twee oorzaken was dat het bij de Nederlandse voetballers ontbrak aan winnaarsmentaliteit.

Vakblad De Voetbaltrainer besloot daarom een special uit te geven met als onderwerp winnaarsmentaliteit. En benaderde o.a. mij om een artikel hier over te schrijven.


creeren van een winnaarsmentaliteit
Winnaarsmentaliteit in Vakblad de Voetbaltrainer

Ik heb van dat artikel een e-book gemaakt. In dit e-book vertel ik over een aantal manieren hoe je een winnaarsmentaliteit bij de spelers kunt creëren. Dit e-book is bestemd voor trainers/coaches die bij hun spelers een winnaarsmentaliteit willen creëren.


Winnaarsmentaliteit kweken

Het wel of niet hebben van een winnaarsmentaliteit is een resultaat van hoe denkt: mentaliteit dus. En doe je denkt kun je veranderen.

In dit artikel dat ik schreef voor Vakblad De Voetbaltrainer doe ik de principes uit de doeken waardoor je als coach de gedachten van je spelers kunt veranderen. Ofwel: hoe kun je als coach een winnaarsmentaliteit creëren bij je spelers?


Welke sporten?

Ik ben bondscoach geweest van het Zwitserse nationale heren hockeyteam. Misschien coach jij een dames handbalteam. Maar dat maakt niet uit. Ieder team heeft een winnaarsmentaliteit nodig en de principes om deze mentaliteit te creëren zijn in iedere teamsport hetzelfde.

Het maakt dus niet uit of je mannen of vrouwen coacht en het maakt ook niet uit om welke teamsport het gaat.


Winnaarsmentaliteit kweken

Als jij een winnaarsmentaliteit wilt kweken bij jouw spelers, dan zal dit e-book een eye-opener voor je zijn.

Wij vragen een vergoeding van 3,95 incl. btw.

Doe er je voordeel mee en je team zal je er dankbaar voor zijn.


Shop

Dit is niet ons enige e-book en zelfs niet ons enige boek. In onze shop vind je boeken, luisterboeken en e-books over onderwerpen die zijn onder te brengen onder de gemeenschappelijke noemer: Succes. Onze shop vind je hier.

pijltje

Heb je onze categorie op het blog over sport al gevonden?


Je bent hier: Home » Spreker Rob Wuijster » Winnaarsmentaliteit
Winnaarsmentaliteit was last modified: by